Menu Zoek

Taal instellen in Word

taal instellen word

Staan onder alle goed gespelde woorden in Word rode golflijntjes? Stel dan de goede controletaal in.

Word herkent meestal automatisch de taal waarin u schrijft. Handig: het programma gebruikt het woordenboek in deze taal om de tekst na te kijken. Hierdoor komen onder fout gespelde woorden rode lijntjes. U weet dan meteen dat woorden niet kloppen. Soms is bijna elk woord onderstreept. Ook als het wel goed geschreven is. Waarschijnlijk herkent Word dan de taal van de tekst niet. Zo kan Engels ingesteld zijn als controletaal in plaats van Nederlands. Word kan dan niet de tekst nakijken. Stel de goede taal in.

Stel zo in Word een andere controletaal in:

 • Start Word en open het gewenste document.
 • Selecteer alle tekst met de sneltoets Ctrl+A.
 • Klik bovenaan op het tabblad Controleren.
 • Klik in de groep Taal op Taal.
 • Klik op Controletaal instellen.
 • Bovenaan staat welke taal ingesteld is. Daaronder staan op alfabetische volgorde de andere talen. Klik op de gewenste taal.
 • Klik op Ok.

De meeste rode lijntjes verdwijnen. De woorden die fout gespeld zijn of Word niet kent zijn wel nog onderstreept.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.