SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: aanmelden bij Bel-me-niet Register

271115_bel-me-niet

Niet meer gebeld worden voor aanbiedingen? Registreer uw telefoonnummer in het Bel-me-niet Register.

U kent het wel: het eten staat net op tafel en de telefoon gaat. Wanneer u opneemt, denkt u 'ik had hem ook gewoon moeten laten gaan'. U krijgt weer een aanbieding die u volgens de beller niet aan u voorbij kunt laten gaan. Is het niet voor de regionale krant, dan is het wel voor een nog goedkopere energiemaatschappij. U hebt er eigenlijk wel genoeg van, van al die telefoontjes.

De oplossing 
De oplossing is u aanmelden bij het Bel-me-niet Register. Hier registreert u uw telefoonnummer. Bedrijven mogen u daarna niet meer bellen voor commerciële aanbiedingen of bijvoorbeeld om te vragen om donaties aan liefdadigheidsinstellingen. Zij moeten eerst controleren of uw telefoonnummer geregistreerd staat voordat ze contact met u opnemen.  

Aanmelden 
Meld u als volgt aan: 

  • Ga naar het Bel-me-niet Register.
  • U komt op de pagina 'Registratie te blokkeren telefoonnummer'. Vul onder 'Gebruikersnaam' een gebruikersnaam in. 
  • Vul aan de rechterkant uw gegevens in: vink uw geslacht aan en typ uw voorletter(s), achternaam en e-mailadres in de daarvoor bedoelde velden. 
  • Klik op Verder
  • Vul uw persoonsgegevens in: typ uw postcode en huisnummer in de daarvoor bedoelde velden. De straatnaam en woonplaats worden waarschijnlijk automatisch aangevuld. Deze gegevens zijn nodig om te controleren of u echt de eigenaar bent van een telefoonnummer. 
  • Klik op Verder
  • Typ onder 'Telefoonnummer' de tien cijfers van uw (mobiele) telefoonnummer. Zonder spaties of leestekens.  
  • Vink onder 'Blokkades' de onderdelen aan waarvoor u niet gebeld wilt worden. U kunt ook meteen klikken op Alles aanvinken
  • Klik op Opslaan.  
  • Ga naar uw e-mailprogramma. U ontvangt namelijk een e-mail van het Bel-me-niet Register met het e-mailadres 'noreply@bel-me-niet.nl'. In het onderwerp staat 'Accountdetails voor [uw gebruikersnaam] op Bel-me-niet voor de consument'. 
  • Klik op de link in deze e-mail. 
  • Klik op de pagina op Inloggen
  • Wijzig uw wachtwoord. Typ een zelfgekozen wachtwoord onder 'Wachtwoord' en 'Wachtwoord bevestigen'.   
  • Klik op Wachtwoord opslaan.
  • U krijgt vervolgens de volgende melding in een groene balk: 'Uw wachtwoord is gewijzigd'. Het is een beetje verwarrend dat u op de pagina blijft waar u uw wachtwoord kunt wijzigen. Dit hoeft niet, u hebt dat succesvol gedaan. Klik in het menu op Mijn Bel-me-niet.
  • Er opent hier een overzicht van uw gegevens en er staat welk telefoonnummer u hebt geregistreerd. Meer telefoonnummers registreren kan via 'Registreer een telefoonnummer'. 
Uitzonderingen
In twee gevallen mogen bedrijven nog steeds contact met u opnemen: 
  • Als u klant bent of bent geweest bij het bedrijf dat u belt. 
  • Als u zelf om telefonisch contact hebt gevraagd. 
Bent u klant (geweest) en wilt u toch niet dat het bedrijf nog contact met u opneemt? Gooi dan niet meteen de hoorn op de haak als u gebeld wordt door het bedrijf. Aan het eind van het telefoongesprek krijgt u namelijk een bandje te horen. Dit bandje moet u even afluisteren. Op het eind kunt u via een keuzemenu aangeven dat u niet meer gebeld wilt worden.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.