SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: abonnementen delen met anderen

0908netflix

Luistert u graag een muziekje, maar anderen uit uw gezin ook? Dan zijn familie-abonnementen van streamingdiensten meer dan het overwegen waard.

Steeds meer diensten zoals Spotify (voor muziek) en Netflix (voor films), bieden de mogelijkheid om met meerdere personen samen een abonnement te nemen. Bij deelabonnementen betaalt u per maand iets meer, maar minder dan wanneer bijvoorbeeld uw dochter, kleinzoon, en uzelf elk een apart abonnement nemen. Hoe meer mensen meedoen, hoe lager uw eigen kosten. 

In het geval van Spotify betaalt u 15 euro per maand (prijs oktober 2018), terwijl een 'normaal' abonnement een tientje kost. Zes personen kunnen met het familieabonnement onbeperkt en reclamevrij muziek luisteren op computer, tablet of smartphone. Filmliefhebbers kunnen terecht bij de streamingdienst Netflix. Voor zo'n 14 euro per maand (prijs oktober 2018) kan er op vier apparaten tegelijk onbeperkt naar films en series gekeken worden. Handig dus als u bijvoorbeeld graag via de smart-tv een film kijkt, terwijl uw partner in een andere kamer op de tablet een serie ontdekt. Een alternatief voor Netflix is Videoland. Hiermee kunt u onbeperkt genieten van voornamelijk Nederlandse films en series.

De factuur

Bij elke streamingdienst blijft één persoon verantwoordelijk voor de factuur. Zorg dat u onderling goede afspraken maakt over de betaling. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf bijvoorbeeld Spotify te nemen en het Netflix-abonnement door iemand anders te laten betalen.

Het loont dus de moeite om eens te kijken of uw favoriete streamingsdienst familie- of deelopties heeft. Regelmatig worden er nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Het is bijvoorbeeld ook al mogelijk om apps, games, films en boeken te delen met vijf gezinsleden via de Google Play Store-gezinsbibliotheek.

Delen met mensen buiten het gezin

Wie de kleine lettertjes leest, weet dat de diensten niet gedeeld mogen worden met bijvoorbeeld buren of vrienden. Alleen mensen binnen het gezin vallen officieel onder de familiebundels.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.