Menu Zoek

Tip: abonnementen delen met anderen

0908netflix

Luistert u graag een muziekje, maar anderen uit uw gezin ook? Dan zijn familie-abonnementen van streamingdiensten meer dan het overwegen waard.

Steeds meer diensten zoals Spotify (voor muziek) en Netflix (voor films), bieden de mogelijkheid om met meerdere personen samen een abonnement te nemen. Bij deelabonnementen betaalt u per maand iets meer, maar minder dan wanneer bijvoorbeeld uw dochter, kleinzoon, en uzelf elk een apart abonnement nemen. Hoe meer mensen meedoen, hoe lager uw eigen kosten. 

In het geval van Spotify betaalt u 15 euro per maand, terwijl een 'normaal' abonnement een tientje kost. Zes personen kunnen met het familieabonnement onbeperkt en reclamevrij muziek luisteren op computer, tablet of smartphone. Filmliefhebbers kunnen terecht bij de streamingdienst Netflix. Voor zo'n 12 euro per maand kan er op vier apparaten tegelijk onbeperkt naar films en series gekeken worden. Handig dus als u bijvoorbeeld graag via de smart-tv een film kijkt, terwijl uw partner in een andere kamer op de tablet een serie ontdekt. Een alternatief voor Netflix is Videoland. Hiermee kunt u onbeperkt genieten van voornamelijk Nederlandse films en series.

De factuur
Bij elke streamingdienst blijft één persoon verantwoordelijk voor de factuur. Zorg dat u onderling goede afspraken maakt over de betaling. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf bijvoorbeeld Spotify te nemen en het Netflix-abonnement door iemand anders te laten betalen.

Het loont dus de moeite om eens te kijken of uw favoriete streamingsdienst familie- of deelopties heeft. Regelmatig worden er nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Momenteel is het in verschillende landen bijvoorbeeld ook al mogelijk om apps, games, films en boeken te delen met anderen via de Google Play Store-gezinsbibliotheek. Binnenkort is deze dienst ook in Nederland beschikbaar .

Delen met mensen buiten het gezin
Wie de kleine lettertjes leest, weet dat de diensten niet gedeeld mogen worden met bijvoorbeeld buren of vrienden. Alleen mensen binnen het gezin vallen officieel onder de familiebundels. 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.