SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 13 september 2019

Autocorrectie uitzetten op Samsung Galaxy S

130717_autocorrectie_home

Autocorrectie zorgt regelmatig voor gekke teksten. Voorkom onduidelijkheden en zet het automatisch vervangen tijdens het typen op de Samsung Galaxy S met een paar tikken uit.

Zodra u teksten typt op een Samsung smartphone of tablet verschijnen er boven het toetsenbord suggesties. Dat zijn woorden waarvan het apparaat denkt dat u die wilt typen. Soms staat zo'n voorspellend woord in het blauw weergegeven. Dat geeft aan dat als u op dat moment op de spatiebalk tikt, het woord dat u tot dan toe had getypt automatisch verandert in het blauwe woord. Handig om snel teksten te typen, maar het zorgt ook vaak voor rare en onbedoelde zinnen. Gelukkig zet u het automatisch vervangen gemakkelijk snel aan of uit.

 • Open een app waarin u kunt typen zoals Berichten of Whatsapp.
 • Open een nieuw bericht.
 • Zodra u begint met typen verschijnen de voorspellende woorden boven het toetsenbord. Tik op het pijltje rechts van deze woorden.
  autocorrectie snel uitzetten
 • Tik achter 'Automatisch vervangen' op het blauwe bolletje.
 • Het bolletje wordt grijs en de functie staat uitgeschakeld. Herhaal deze stappen om de functie weer aan te zetten.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.