Menu Zoek

Tip: beeldscherm Samsung-tablet minder snel uit

1406-samsung-250

Als een tablet even niet gebruikt wordt, gaat het scherm van het apparaat uit. Dit is om de batterijduur te verlengen. Gaat de Samsung Galaxy Tab wel heel snel op zwart? Stel dan de time-outperiode anders in.

De time-outperiode is de tijd die er verstrijkt totdat het scherm van de tablet uitschakelt. Het doel is nuttig, maar soms gaat het scherm gewoon te snel uit. Bijvoorbeeld als u even nadenkt over iets waar u mee bezig bent op de tablet.

Wijzig zo de time-outperiode op een Samsung Galaxy Tab 2,3 of 4:

 • Tik op het pictogram met de kleine vierkantjes om het overzicht met alle apps te openen.
 • Tik op Instellingen.
 • Tik in het linkervenster op Display. Tik op de Tab 4 eerst op het tabblad Apparaat.
 • Tik in het rechterdeel van het venster op Time-out scherm.
 • Een menu met alle beschikbare opties opent. Geef hier aan na welke tijd het scherm op zwart moet gaan. Bijvoorbeeld na vijftien seconden of na dertig minuten. Tik op de optie die u wilt instellen.

De wijziging gaat direct in.

Bekijk ook in onze video hoe u de time-outperiode wijzigt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.