Menu Zoek

Tip: bijlage opslaan met Mail in Windows 10

090218_mail_bijlage_opslaan_home

Zit er een handige bijlage bij een e-mail? Sla het document dan vanuit Mail in Windows 10 op de computer op.

Regelmatig zit er bij een e-mail een bijlage. Vaak is het voldoende om de bijlage te bekijken. Dat kan door er dubbel op te klikken. Soms is het echter handiger om de bijlage op de computer op te slaan. Zo beschikt u altijd over het document, zonder eerst de e-mail op te moeten zoeken.

Nepmails
Wees met het openen van bijlagen in e-mails wel altijd voorzichtig. Via e-mail worden namelijk veel nepmails verstuurd. Oplichters sturen deze berichten om gegevens te stelen. Open daarom een bijlage alleen als de e-mail afkomstig is van een bekend e-mailadres en u zeker weet dat de e-mail betrouwbaar is. Meer over het herkennen van nepmails leest u in het artikel 'Phishing: trap er niet in'.

Bijlage opslaan
Volg de onderstaande stappen in Mail op Windows 10 als er één bijlage bij een e-mail zit:

 • Open de app Mail.
 • Klik op de e-mail met bijlage.
 • De e-mail opent in het rechterdeel van het venster en toont een miniatuur van de bijlage. Klik met de rechtermuisknop op de miniatuur.
 • Klik op Opslaan.
 • Een Verkenner-venster opent. Navigeer hierin naar de map waarin u de bijlage wilt opslaan en klik op Opslaan.

De bijlage is nu opslagen op de computer.

Meerdere bijlagen tegelijk opslaan
Meerdere bijlagen tegelijk opslaan gaat als volgt:

 • Open de app Mail.
 • Klik op de e-mail met bijlagen.
 • De e-mail opent in het rechterdeel van het venster en toont miniaturen van de bijlagen. Klik boven de miniaturen op Alle bijlagen opslaan.
  Meerdere bijlagen opslaan
 • Een Verkenner-venster opent. Navigeer naar de gewenste map en klik op Map selecteren.

De bijlagen zijn opslagen op de computer.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.