Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 29 november 2022

iPhone op 'niet storen' zetten

nietstoren(1)

Wie niet gestoord wil worden, tijdens de nachtrust bijvoorbeeld, kan aan de iPhone (of iPad) eenvoudig een bordje 'niet storen' ophangen.

Wie niet gestoord wil worden zet het geluid uit of zet de telefoon in de vliegtuigmodus. Het nadeel van het laatste is dat alle communicatie geblokkeerd wordt. En alleen het geluid uitzetten is niet altijd voldoende: ook het trillen van de telefoon kan hinderlijk zijn. Gebruik daarom de optie 'Niet storen'. De communicatie wordt dan niet stopgezet, zodat u wel bereikbaar bent, maar de telefoon geeft geen geluid door en trilt niet. Én u kunt voor noodoproepen een uitzondering inbouwen.

De optie 'Niet storen' is op verschillende manieren te gebruiken. Het is mogelijk een periode aan te geven waarbinnen u niet gestoord wilt worden. Bijvoorbeeld wanneer u slaapt. Daarnaast is de optie handmatig aan en uit te zetten. Als de optie actief is ziet u rechtsboven in het scherm een pictogram van een maantje.

Een periode stelt u als volgt in op iPad of iPhone met iOS 12 of hoger:

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Niet storen.
  • Zet 'Gepland' aan door op het schuifje te tikken.
  • Bij iOS 14 tikt u op de tijd achter 'Van' en typt de gewenste tijd waarop de optie moet beginnen. Tik vervolgens de tijd achter 'Aan' om de tijd in te stellen wanneer de functie waar uit moet. Tik bij iOS 13 en lager op Van Tot en selecteer de periode waarin u niet gestoord wilt worden. Standaard staat dit ingesteld op de periode vanaf tien uur 's avonds tot zeven uur 's ochtends.

Het is ook mogelijk om 'Niet storen' op willekeurige momenten handmatig aan te zetten. Bijvoorbeeld als u naar een voorstelling in een schouwburg gaat.

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Niet storen.
  • Zet 'Niet storen' aan door op het schuifje te tikken.

Vergeet niet de optie weer uit te zetten als u weer bereikbaar wilt zijn.

In dringende gevallen wilt u natuurlijk wel bereikbaar zijn: daarvoor is de optie 'Herhaalde oproepen'. Zet deze aan en iedereen die u binnen drie minuten vaker belt wordt wel doorgegeven.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.