SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: de iPhone op 'niet storen' zetten

nietstoren Wie niet gestoord wil worden, tijdens de nachtrust bijvoorbeeld, kan aan de iPhone (of iPad) eenvoudig een bordje 'niet storen' ophangen.

Wie niet gestoord wil worden zet het geluid uit of zet de telefoon in de vliegtuigmodus. Het nadeel van het laatste is dat alle communicatie geblokkeerd wordt. En alleen het geluid uitzetten is niet altijd voldoende: ook het trillen van de telefoon kan hinderlijk zijn. Gebruik daarom de optie 'Niet storen'. De communicatie wordt dan niet stopgezet, zodat u wel bereikbaar bent, maar de telefoon geeft geen geluid door en trilt niet. Én u kunt voor noodoproepen een uitzondering inbouwen. 

De optie 'Niet storen' is op verschillende manieren te gebruiken. Het is mogelijk een periode aan te geven waarbinnen u niet gestoord wilt worden. Bijvoorbeeld wanneer u slaapt. Daarnaast is de optie handmatig aan en uit te zetten. Als de optie actief is ziet u rechtsboven in het scherm een pictogram van een maantje.

Een periode stelt u als volgt in op iPad of iPhone met iOS 8 of hoger:

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Niet storen.
  • Zet 'Gepland' aan.
  • Tik op Van Tot en selecteer de periode waarin u niet gestoord wilt worden. Standaard staat dit ingesteld op de periode vanaf tien uur 's avonds tot zeven uur 's ochtends.

Het is ook mogelijk om 'Niet storen' op willekeurige momenten handmatig aan te zetten. Bijvoorbeeld als u naar een voorstelling in een schouwburg gaat.

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Niet storen.
  • Zet 'Handmatig' of 'Niet storen' aan.
  • Rechtsboven in het scherm, naast de accustatus, verschijnt het pictogram van een maantje, ten teken dat de optie actief is.

Vergeet niet de optie weer uit te zetten als u weer bereikbaar wilt zijn.

In dringende gevallen wilt u natuurlijk wel bereikbaar zijn: daarvoor is de optie 'Herhaalde oproepen'. Zet deze aan en iedereen die u binnen drie minuten vaker belt wordt wel doorgegeven. 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.