Zoeken
Menu Zoek

Tip: de zoekmachine op seniorweb.nl

tip(5)

Gebruik de zoekmachine op seniorweb.nl om in de ruim 1200 artikelen en tips precies te vinden wat u zoekt.

Had die spreekwoordelijke hooiberg maar een zoekmachine; de speld zou snel gevonden zijn. Helaas worden hooibergen standaard zonder extra's geleverd. Gelukkig heeft de site van SeniorWeb wél een goed werkende zoekmachine. Zo kunt u snel vinden wat u zoekt tussen de bijna 1200 tips en artikelen.

Zoekmachine
De zoekmachine is een vast onderdeel van elke pagina op de site. De blauwe zoekknop staat altijd rechts bovenaan. Vul de zoekterm(en) in en klik op Zoeken.

Op de smartphone of tablet kan de procedure iets afwijken: tik op de blauwe knop Zoek, vul de zoekterm(en) in en klik op Zoeken.

Zoektips
Hoe nauwkeuriger de zoekterm(en) des te groter is de kans dat u vindt wat u zoekt. Dus wie op zoek is naar informatie over het Bureaublad in Windows 10 typt 'Windows 10 Bureaublad'. Het is trouwens niet nodig hoofdletters te gebruiken in de zoektermen. Maar het mag wel.

Zoekresultaten
De zoektermen 'Windows 10 Bureaublad' leveren momenteel meer dan 300 treffers op. Dat is nog best een lange lijst om na te lopen. Daarom kunnen de treffers worden gefilterd. Links naast de zoekresultaten staan knoppen waarmee kan worden verfijnd op periode en/of soort. De twee filters kunnen samen worden gebruikt. Klik bijvoorbeeld op 'Afgelopen maand' en daarna op 'Tips'. Van de 300 treffers is er nu 1 over. Wie na het filteren geen treffers overhoudt, kan de filters natuurlijk verder aanpassen.

Ook in dit geval kan de procedure op de smartphone of tablet iets afwijken: op de pagina met zoekresultaten tikt u op de link met het +-teken met daarachter de tekst 'Verfijn zoekresultaten'. Dit maakt de twee filters 'Verfijn op periode' en 'Verfijn op soort' zichtbaar. Tik op een filter en deze wordt direct geactiveerd en de nieuwe resultaten getoond.

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.