SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: de zoekmachine op Seniorweb.nl

tip(5)

Gebruik de zoekmachine op Seniorweb.nl om in de ruim 1200 artikelen en tips precies te vinden wat u zoekt.

Had die spreekwoordelijke hooiberg maar een zoekmachine; de naald zou snel gevonden zijn. Helaas worden hooibergen standaard zonder extra's geleverd. Gelukkig heeft de site van SeniorWeb wél een goed werkende zoekmachine. Zo kunt u snel vinden wat u zoekt tussen de bijna 1200 tips en artikelen.

Zoekmachine
De zoekmachine is een vast onderdeel van elke pagina op de site. De blauwe zoekknop staat altijd rechts bovenaan. Vul de zoekterm(en) in en klik op Zoeken.

Op de smartphone of tablet kan de procedure iets afwijken: tik op de blauwe knop Zoek, vul de zoekterm(en) in en klik op Zoeken.

Zoektips
Hoe nauwkeuriger de zoekterm(en) des te groter is de kans dat u vindt wat u zoekt. Dus wie op zoek is naar informatie over het Bureaublad in Windows 10 typt 'Windows 10 Bureaublad'. Het is trouwens niet nodig hoofdletters te gebruiken in de zoektermen. Maar het mag wel.

Zoekresultaten
De zoektermen 'Windows 10 Bureaublad' leveren momenteel meer dan 800 treffers op. Dat is een lange lijst om na te lopen. Daarom kunnen de treffers worden gefilterd. Boven de zoekresultaten kan worden gefilterd op periode en/of soort. De twee filters kunnen samen worden gebruikt. Klik bijvoorbeeld op 'Afgelopen maand' en daarna op 'Tips'. Van de 800 treffers zijn er nu 4 over. Wie na het filteren geen treffers overhoudt, kan de filters natuurlijk verder aanpassen.

Dit filter werkt op elk apparaat op dezelfde manier.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.