SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Googles zoekresultaten

tip Ook Google moet zijn geld ergens mee verdienen. Dus staan er boven de zoekresultaten soms advertenties. Let daar op!

Herinnert u zich de volgende commercial nog? Een stelletje zit te eten. De man: 'Waarom vinden wij Heinz ketchup lekkerder dan andere?' Het blijft even stil, de twee kijken elkaar aan, waarop de vrouw zegt: 'Welke andere?' Een briljant spotje.

Tegenwoordig zouden we het over kunnen doen met zoekmachine Google in de hoofdrol: 'Welke andere zoekmachine?'. Google is zo alomtegenwoordig dat 'googlen' het werkwoord is geworden voor zoeken op internet. Voor sommige gebruikers ís Google zelfs internet. Waardoor je zou kunnen vergeten dat Google een bedrijf is met een belang. Een bedrijf dat zijn inkomsten haalt uit advertenties. Reclame die ook met de zoekresultaten is verweven.

Hoe zit dat? Als Google het nodig vindt, starten de zoekresultaten met maximaal twee advertenties. Natuurlijk hebben ze betrekking op uw zoektermen, want Google wil dat de resultaten relevant zijn voor u. Maar het is prettig vooraf te weten het advertenties zijn. Dat ervoor betaald is om als eerste te worden getoond.  

Een voorbeeld maakt duidelijk hoe het zit. Ga naar google.nl en vul daar het volgende in: 'Algemeen Dagblad opzeggen'. De eerste twee treffers luiden 'AD Opzeggen - Zeg je AD abonnement online op' en 'Uw Abonnement Opzeggen?'. Mooi, want daar zijn we naar op zoek. Maar wie goed naar de resultaten kijkt ziet onder de kop in een klein groen kader het volgende staan: 'Adv'. Advertenties dus, in dit geval van bedrijven die niets met het AD te maken hebben. De derde treffer, 'Mijn abonnement | AD Service' is een pagina op de site van het Algemeen Dagblad. Daar vindt u informatie over het opzeggen van een abonnement. Dat is de pagina die u waarschijnlijk wilt hebben.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.