SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: Googles zoekresultaten

tip Ook Google moet zijn geld ergens mee verdienen. Dus staan er boven de zoekresultaten soms advertenties. Let daar op!

Herinnert u zich de volgende commercial nog? Een stelletje zit te eten. De man: 'Waarom vinden wij Heinz ketchup lekkerder dan andere?' Het blijft even stil, de twee kijken elkaar aan, waarop de vrouw zegt: 'Welke andere?' Een briljant spotje.

Tegenwoordig zouden we het over kunnen doen met zoekmachine Google in de hoofdrol: 'Welke andere zoekmachine?'. Google is zo alomtegenwoordig dat 'googlen' het werkwoord is geworden voor zoeken op internet. Voor sommige gebruikers ís Google zelfs internet. Waardoor je zou kunnen vergeten dat Google een bedrijf is met een belang. Een bedrijf dat zijn inkomsten haalt uit advertenties. Reclame die ook met de zoekresultaten is verweven.

Hoe zit dat? Als Google het nodig vindt, starten de zoekresultaten met maximaal twee advertenties. Natuurlijk hebben ze betrekking op uw zoektermen, want Google wil dat de resultaten relevant zijn voor u. Maar het is prettig vooraf te weten het advertenties zijn. Dat ervoor betaald is om als eerste te worden getoond.  

Een voorbeeld maakt duidelijk hoe het zit. Ga naar google.nl en vul daar het volgende in: 'Algemeen Dagblad opzeggen'. De eerste twee treffers luiden 'AD Opzeggen - Zeg je AD abonnement online op' en 'Uw Abonnement Opzeggen?'. Mooi, want daar zijn we naar op zoek. Maar wie goed naar de resultaten kijkt ziet onder de kop in een klein groen kader het volgende staan: 'Adv'. Advertenties dus, in dit geval van bedrijven die niets met het AD te maken hebben. De derde treffer, 'Mijn abonnement | AD Service' is een pagina op de site van het Algemeen Dagblad. Daar vindt u informatie over het opzeggen van een abonnement. Dat is de pagina die u waarschijnlijk wilt hebben.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.