Menu Zoek

Googles zoekresultaten doorgronden

Googles zoekresultaten Ook Google moet zijn geld ergens mee verdienen. Dus staan er boven de zoekresultaten soms advertenties.

Veel mensen stellen Googles zoekmachine gelijk aan internet. Geen wonder in een tijd waarin 'googlen' het werkwoord is voor zoeken op internet. Erg is dat niet. Als gebruikers maar niet vergeten dat Google een bedrijf is dat geld verdient aan zoeken op internet.

Advertenties

Reclame hoort bij internet als Bonnie bij Clyde. Maar wist u dat er ook advertenties zitten tussen Googles zoekresultaten? Als Google het nodig vindt, starten de zoekresultaten met maximaal vier advertenties. Ze hebben te maken met uw zoektermen, want Google wil dat de resultaten relevant zijn voor u.

Het is prettig vooraf te weten dat het advertenties zijn. Bedrijven betalen Google om vooraan te staan. Kijk dus altijd goed of de advertentie wel het beste resultaat voor u is. Soms gaat het mis. Wie zoekt naar kaartjes voor populaire uitvoeringen, krijgt bijvoorbeeld weleens reclame voor een dure doorverkoopsite in plaats van de plek waar de 'normale' kaartjes verkocht worden. Daarom is het in dit soort gevallen beter om uit te zoeken waar het optreden is. Ga dan naar de bijbehorende site en zoek daar naar bestelmogelijkheden.

Advertentie herkennen op pc

Een advertentie tussen de Google-resultaten, is op de computer duidelijk te herkennen. Onder de blauwe kop en links van de groene url, staat een groen kader met daarin in groen het woord 'Advertentie'.

Advertentie herkennen op mobiel apparaat

Op mobiele apparaten zoals de smartphone, staat bij advertenties op de Google-zoekresultatenpagina het woord 'Advertentie'. Dit woord staat links van de url van de website. Het woord heeft zwarte letters en is dikgedrukt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.