Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 14 oktober 2021

Gratis online cursus (tuin)vogels herkennen

vogels op internet leren herkennen

De Vogelbescherming heeft twee leuke gratis cursussen om vogels te leren (her)kennen. Ze zijn online te volgen.

Ze vliegen af en aan in uw tuin of op het balkon. Maar welke vogels zijn het eigenlijk? Veel mensen weten een duif nog wel van een mus te onderscheiden, maar is die kleine een koolmees of een pimpelmees? De Vogelbescherming biedt twee gratis online vogelcursussen aan. De ene gaat over tuinvogels, de andere over Nederlandse vogels in het algemeen.

Nico de Haan en Camilla Dreef stelden de cursus samen. Nico is een bekende vogelaar die bijna dertig jaar bij de Vogelbescherming werkte. Camilla is vogelonderzoeker en vogelkenner. De cursussen bestaan uit meerdere lessen vol weetjes en tips om de dieren te leren (her)kennen. Via korte quizzen test u de opgedane kennis.

Op de site van de Vogelbescherming staat meer informatie over de cursussen. Inschrijven kan ook via de site. Kent u de naam van een vogel wel, maar het geluid dat hij maakt niet? Dan is een bezoekje aan Vogelgeluid.nl de moeite waard. U beluistert er de geluiden van bijna driehonderd vogelsoorten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.