Zoeken
Menu Zoek

Tip: groep mensen tegelijk mailen in Mail (Windows 10)

070917_Mail_Windows10_BCC_thumb Een groep mensen tegelijk een mail sturen doet u via de optie 'BCC'. Maar waar zit dat eigenlijk in Mail van Windows 10?

Meerdere mensen een mail sturen doet u over het algemeen via het vak 'BCC'. De ontvangers zijn dan niet zichtbaar voor elkaar. U leest daar meer over in de tip 'Het verschil tussen Aan, CC en BCC'.  

Mailt u dus aan een grote groep mensen tegelijk, dan is het verstandig het invulveld 'BCC' te gebruiken. In Mail maakt u dat invulveld als volgt zichtbaar:  

  • Klik linksboven op Nieuwe e-mail.
  • Aan de rechterkant verschijnt een venster voor het opstellen van een nieuwe e-mail. Klik helemaal rechts achter 'Aan' op CC en BCC.
    Mail Windows 10 BCC
  • Klik achter 'BCC' en typ de e-mailadressen van de ontvangers, met na elk e-mailadres een puntkomma. In plaats van te typen, kunt u ook op het pictogram van het poppetje met plusteken klikken en de juiste personen selecteren in de app Personen.
  • Maak de e-mail af zoals u gewend bent.

Hebt u een ander e-mailprogramma? Hoe u een bericht verstuurt naar meerdere mensen in Office Outlook, Gmail en Outlook.com leest u in de tip 'BCC gebruiken in mail'.

Auteur: JV
Gewijzigd: 12 september 2017
Sluiten
Toevoegen aan Mijn archief

U moet inloggen om iets te kunnen toevoegen aan uw archief. Wilt u nu inloggen?

Geef uw waardering: -/5 Stem!
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.