SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Helderheid scherm aanpassen (Android)

2606-tipandroid Tablets en smartphones gebruiken veel energie. De accu is vaak sneller leeg dan u zou willen. Door de helderheid van het scherm te verminderen, gaat de batterij van het Android-apparaat langer mee.

Hoeveel licht het beeldscherm verspreidt, is in te stellen. Zet het beeldscherm minder fel om energie te besparen. Dat is in het donker, bijvoorbeeld als u de tablet 's avonds gebruikt, ook prettiger. Zo past u de helderheid aan op een Android-tablet of -smartphone:

  • Tik op Apps > Instellingen.
  • Tik op Display (tik bij sommige versies van Android eerst op Apparaat of Mijn apparaat).
  • Tik op Helderheid (sla deze stap op sommige versies van Android over).
  • Waarschijnlijk staat er een vinkje voor Helderheid automatisch of bij Auto. Haal het vinkje weg door erop te tikken. Dit hoeft u niet te doen op een Tab 4 met Android 5.0 en Samsung Galaxy S6 met Android 7.0.
  • Nu kunt u de helderheid van het scherm aanpassen met de schuifbalk onder de tekst. Sleep het blauwe bolletje op de schuifbalk naar links om de helderheid te verminderen.

De helderheid is nu verminderd. Op dezelfde wijze kunt u de helderheid aanpassen voor een feller oplichtend beeldscherm. Sleep daarvoor het bolletje op de schuifbalk naar rechts.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.