SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: het privacy dashboard van Microsoft

tip(1)

Wis via het privacy dashboard van Microsoft onder andere uw surfgeschiedenis in Edge en uw zoekgeschiedenis in Bing.

Microsoft heeft geen goede naam als het gaat om privacybescherming. Daar wil het bedrijf wat aan doen. Daarom is onder meer een zogeheten privacy dashboard in het leven geroepen. Dit dashboard is gekoppeld aan een Microsoft-account. Het geeft een overzicht van Microsoft-diensten die mensen online kunnen gebruiken.

Let op: de privacy-instellingen van Windows 10 worden op de computer zelf ingesteld. Lees daar alles over in het artikel 'Windows 10: privacy-instellingen na de Creators Update'.

Het privacydashboard gebruiken
Het dashboard regelt zaken met betrekking tot Microsoft-diensten. Wie de browser Edge en zoekmachine Bing niet gebruikt, heeft weinig te zoeken in het privacy dashboard. Voor de volledigheid leggen we uit hoe het dashboard werkt. 

 • Surf naar https://account.microsoft.com/privacy
 • Klik op Aanmelden om in te loggen.
 • Vul het e-mailadres in van het Microsoft-account.
 • Klik op Volgende.
 • Vul het wachtwoord in en klik op Aanmelden.

De pagina 'Privacydashboard' verschijnt. Deze pagina is onderverdeeld in een aantal blokken: 

 • Browsegeschiedenis
  Dit is alleen relevant voor gebruikers van de browser Edge. Wilt u uw surfgeschiedenis uit de browser verwijderen? Klik op Browsegeschiedenis weergeven en wissen > Browsegeschiedenis wissen > Wissen.
 • Zoekgeschiedenis
  Dit is alleen relevant voor gebruikers van zoekmachine Bing. Wilt u uw zoekgeschiedenis wissen? Klik op Zoekgeschiedenis weergeven en wissen > Activiteit wissen > Wissen.
 • Locatieactiviteit
  Niet relevant voor wie locatiegegevens in Windows 10 zelf heeft uitgezet. Worden de locatiegegevens opgeslagen, dan kunt u deze verwijderen. Klik op Locatieactiviteit wissen > Activiteit wissen > Wissen.
 • Spraakactiviteit
  Dit is alleen relevant wanneer u weleens spraakopdrachten gebruikt. Klik op Spraakactiviteit weergeven en wissen > Activiteit wissen > Wissen.
 • Notitieblok van Cortana
  Cortana, de slimme assistent van Microsoft, is nog niet actief in Nederland. Dus deze optie is niet relevant.
 • Gezondheidsactiviteit  
  Alleen relevant voor wie Microsoft Health gebruikt.  

Onder deze blokken staat onder 'Overige privacyinstellingen' een aantal zaken opgesomd die u elders regelt. Zoals op een apparaat waarop Windows 10 is geïnstalleerd. Laat ze hier daarom gewoon met rust.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.