Menu Zoek

Internetverkeer niet bijhouden in Chrome

2101-chrometip Veel sites tonen advertenties die zijn gebaseerd op uw internetgedrag. Surft u naar een website over kaplaarzen, dan ziet u op andere sites ineens advertenties voor kaplaarzen. De websites volgen uw gedrag. Voor een deel kunt u dit uitschakelen.

Geheel voorkomen is onmogelijk. Wel kunt u tijdens het internetten een verzoek meesturen om u niet te volgen. Het resultaat hangt af van de websites die u bezoekt. Soms werkt het en krijgt u geen persoonlijke advertenties te zien. Op andere sites haalt het weinig uit. Het is wel de moeite waard om deze functie voor het 'niet bijhouden' aan te zetten.

Zo doet u dat in Chrome:

 • Start Chrome.
 • Klik rechtsboven op de knop met de drie puntjes.
 • Klik op Instellingen.
 • De instellingen openen. Klik onderin op Geavanceerd.
 • Schuif het balkje op de schuifbalk onder 'Privacy en beveiliging' en achter 'Een verzoek voor niet bijhouden met je browserverkeer verzenden' naar rechts.
 • Sluit het tabblad 'Instellingen' via het kruisje rechts van het tabblad, boven in beeld.

De instellingen zijn nu aangepast.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.