Menu Zoek

Tip: internetverkeer niet bijhouden in Chrome

2101-chrometip Steeds meer sites tonen advertenties die zijn gebaseerd op uw internetgedrag. Surft u eerst naar een website over kaplaarzen, dan ziet u op andere sites ineens overal advertenties voor kaplaarzen. De websites volgen uw gedrag. Voor een deel kunt u dit uitschakelen.

Geheel voorkomen is onmogelijk. Wel kunt u tijdens het internetten een verzoek meesturen om u niet te volgen. Het resultaat hangt af van de websites die u bezoekt. Soms werkt het en krijgt u geen persoonlijke advertenties te zien. Op andere sites haalt het weinig uit. Het is wel de moeite waard om deze functie voor het 'niet bijhouden' aan te zetten.

Zo doet u dat in Chrome:

  • Start Chrome.
  • Klik rechtsboven op de knop met de drie puntjes.
  • Klik op Instellingen.
  • De instellingen openen. Klik onderin op Geavanceerd.
  • Schuif het balkje op de schuifbalk onder 'Privacy en beveiliging' en achter 'Een verzoek voor niet bijhouden met je browserverkeer verzenden' naar rechts.
  • Sluit het tabblad 'Instellingen' via het kruisje rechts van het tabblad, boven in beeld.

De instellingen zijn nu aangepast.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.