SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Java in- en uitschakelen

010916_java_uitschakelen_home

SeniorWeb raadt het gebruik van het hulpprogramma Java af. Wilt u Java toch gebruiken? Schakel het programma dan alleen op gewenste momenten in.

Java is een programmeertaal die sommige bedrijven gebruiken voor het laten werken van (internet)toepassingen. Zo gebruiken websites soms Java om spelletjes weer te geven. SeniorWeb beveelt het gebruik van Java niet aan, omdat het programma de laatste jaren veel beveiligingsproblemen heeft gehad. Voor sommige programma's en websites hebt u het programma toch nodig. Schakel standaard Java uit en zet het dan alleen aan op de momenten dat u het echt nodig hebt.

De standaardbrowser in Windows 10, Edge, ondersteunt Java al helemaal niet meer. Ook in Chrome wordt Java niet standaard meer ondersteund. Als u dan een website met Java wilt bekijken, moet u deze openen in Internet Explorer of Firefox.

Het uitschakelen van Java gaat als volgt:

  • Klik op Starten.
  • Klik op Alle apps. Hebt u de Verjaardagsupdate van Windows 10 al gehad, dan slaat u deze stap over.
  • Klik op Java > Configure Java.
  • Het Java Control Panel opent. Klik op het tabblad Security.
  • Haal het vinkje weg voor 'Enable Java content in the browser'.
    Java uitschakelen
  • Klik onder in het venster op OK.
  • Het venster voor toestemming voor Java om aanpassingen te doen, verschijnt. Klik op Ja.
  • Klik tot slot op OK.  

Java staat nu uitgeschakeld in de browser. Om het programma weer aan te zetten doorloopt u dezelfde stappen en plaatst weer een vinkje voor 'Enable Java content in the browser'.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.