Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Nooit meer ongewild alle tabbladen sluiten in Firefox

050118_firefox_waarschuwing_tabbladen_home

Sluit u regelmatig per ongeluk alle tabbladen bij de browser Firefox in een keer? Voorkom dit door een waarschuwing in te stellen.

Gebruikers van Firefox kunnen verschillende websites naast elkaar gebruiken door meerdere tabbladen te openen. Zodra Firefox opent, verschijnt een tabblad. Wie op het plusteken Nieuw tabblad Firefox naast het tabblad klikt, opent een nieuw tabblad. Handig als iemand meerdere websites tegelijk wil gebruiken.

Waarschuwing bij het sluiten van meerdere tabbladen in Firefox

Sluit een tabblad door rechts op het tabblad op het kruisje te klikken. Helaas klikken sommigen weleens per ongeluk rechtsboven in het venster op het kruisje. Dan sluit u het hele venster met alle tabbladen in plaats van één tabblad. Gelukkig kan Firefox u waarschuwen als dit gebeurt. Als de internetter in één keer alle tabbladen sluit, vraagt Firefox of dit wel de bedoeling is. Stel deze waarschuwing als volgt in:

  • Open Firefox.
  • Klik rechtsboven in het venster op het pictogram met drie streepjes Menu Firefox.
  • Klik op Opties.
  • Klik eventueel links op Algemeen.
  • Zet onder 'Tabbladen' een vinkje voor Waarschuwen bij het sluiten van meerdere tabbladen. Ziet u deze optie niet staan? Dan staat de waarschuwing al ingesteld.
    In Firefox een waarschuwing voor het sluiten van alle tabbladen instellen
  • Klik op het kruisje rechtsboven om het venster te sluiten.

De waarschuwing is ingesteld. Als u meerdere tabbladen in één keer sluit, krijgt u de vraag of u echt alle tabbladen wilt sluiten.

Waarschuwing voor het sluiten van alle tabbladen
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.