SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: nooit meer ongewild alle tabbladen sluiten in Firefox

050118_firefox_waarschuwing_tabbladen_home

Sluit u regelmatig per ongeluk alle tabbladen bij de browser Firefox in een keer? Voorkom dit door een waarschuwing in te stellen.

Gebruikers van de internetbrowser Firefox kunnen meerdere websites naast elkaar open hebben staan op tabbladen. Zodra Firefox opent verschijnt een tabblad. Wie op het plusteken Nieuw tabblad Firefox naast het eerste tabblad klikt, opent een nieuw tabblad. Handig als iemand meerdere websites tegelijk wil gebruiken.

Tabbladen sluiten
Een tabblad sluit met een klik op het kruisje rechts op het tabblad. Helaas sluiten veel mensen weleens per ongeluk heel het venster, inclusief aan tabbladen, door op het kruisje geheel rechts in het venster te klikken. Gelukkig kan Firefox een waarschuwing geven als dit gebeurt. Als de internetter in één keer meerdere tabbladen sluit, vraagt Firefox of dit wel de bedoeling is.

Waarschuwing sluiten tabbladen

Waarschuwing instellen
Stel als volgt in dat er een waarschuwing verschijnt als alle tabbladen worden geloten:

  • Open Firefox.
  • Klik rechtsboven in het venster op het pictogram met drie streepjes Menu Firefox.
  • Klik op Opties.
  • Zet onder 'Tabbladen' een vinkje voor Waarschuwen bij het sluiten van meerdere tabbladen. Ziet u deze optie niet staan? Dan staat de waarschuwing al ingesteld.
    Instellen waarschuwing Firefox
  • Klik op het kruisje rechtsboven om het venster te sluiten. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.