SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: privacyvriendelijke zoekmachines

zoekmachine Zoeken op internet zonder dat Google u gadeslaat? Het kan met deze privacyvriendelijke alternatieven.

Wie iets wil opzoeken op internet gebruikt Google. De zoekmachine is niet voor niets zo groot geworden. Hij is snel en efficiënt. Nadeel: Google weet wat u opzoekt. Zeker als u andere Google-diensten gebruikt, komt de internetgigant aardig wat over u aan de weet. Dus wat te doen als u dat niet prettig vindt? Er zijn alternatieven die uw privacy respecteren. Ze geven u wat u zoekt, zonder daarvoor informatie over u terug te verlangen.

  1. Startpage
    Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Startpage Nederlandstalig. Deze zoekmachine slaat geen gegevens van u op. Uw privacy is volledig gewaarborgd. Maar Startpage gebruikt wel de zoekresultaten van Google (hoe ze dat doen is niet belangrijk. Zie Startpage als een filter over Google zodat Google u niet kan zien). Daarom is Startpage een goed alternatief voor diegenen die wel meer privacy, maar liever niet al te veel verandering willen.
    U vindt de zoekmachine op: Startpage
  2. DuckDuckGo
    Deze zoekmachine staat op zichzelf. Ook hier wordt geen gevoelige informatie opgeslagen of doorgesluisd. Maar de pagina's met zoekresultaten zijn even wennen voor wie normaal met Google werkt.
    U vindt de zoekmachine op: DuckDuckGo
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.