SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: programma’s downloaden in Windows 10

1803-windows store dvd

Het downloaden en installeren van programma's kan in Windows 10 op drie manieren: via internet, de Store en via een cd of dvd.

Tot aan Windows 8 waren er maar twee manieren om nieuwe programma's te installeren op de computer: vanaf een cd-rom/dvd of via internet. Programma's die via internet te downloaden zijn, staan meestal op de site van de producent of op een verzamelsite voor software. Een cd-rom/dvd wordt gekocht in de winkel of online of gekopieerd (illegaal).

Nieuw: Store
In Windows 8 kwam er een derde manier bij om een nieuw programma op de computer te krijgen. Namelijk via de Store, een digitale winkel binnen Windows om gratis en betaalde programma's te downloaden. In Windows 10 kreeg de Store een upgrade. Microsoft beveelt downloaden uit de Store nu aan als dé manier om aan nieuwe programma's te komen. Maar via internet een programma downloaden kan ook gewoon.

Apps in de Stores
Om het wat verwarrender te maken, heten programma's uit de Store 'apps', net als apps op de smartphone (die ook uit een Store komen - de App Store of de Play Store). De Windows Store is van Microsoft. Ieder bedrijf dat een app wil aanbieden in de Store, moet aan de voorwaarden van Microsoft voldoen. Denk aan voorwaarden rondom veiligheid. Van betaalde apps ontvangt Microsoft een deel van de opbrengst.

Downloaden
Apps downloaden uit de Store gaat heel gemakkelijk. Hoe het werkt, staat in de tip 'App downloaden in Windows 10'. Maar een programma downloaden via internet is dus ook nog steeds mogelijk, net als installeren vanaf een gekochte cd-rom/dvd. 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.