Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 april 2021

Programma’s die u gerust kunt installeren

adobereader

Tijdens het internetten komen er geregeld meldingen dat u bepaalde programma’s nodig hebt om een site te bezoeken of een bestand te openen. In deze tijd van online criminaliteit moet u niet klakkeloos alles aanklikken. Maar een aantal programma’s kunt u met een gerust hart installeren.

Programma's die u veilig kunt installeren:

  • Adobe Reader: het bekendste programma om pdf-bestanden mee te lezen. Let bij de installatie op waar u precies vinkjes zet en laat staan. Adobe probeert u extra's te laten installeren tijdens de installatie, bijvoorbeeld een Google werkbalk of McAfee Security Scan. Staat daar een vinkje voor, haal die dan weg.
  • Flash Player: een programma van fabrikant Adobe om bewegende onderdelen van websites weer te geven. Veel spelletjessites gebruiken Flash. Let ook hier op tijdens de installatie, want extra's worden u weer aangeboden.
  • Silverlight: een toepassing van Microsoft om beelden en video op sommige websites af te spelen.
  • .NET Framework: een toepassing van Microsoft die u nodig hebt bij sommige programma's of online diensten. Doorgaans zit het meegeleverd bij de installatie van het betreffende product.

Het programma Java had tot vorig jaar ook in dit rijtje gepast. Die techniek wordt ook op websites gebruikt. Het bedrijf heeft afgelopen jaar echter zo veel beveiligingsproblemen gehad, dat we Java niet meer kunnen aanbevelen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.