SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: programma’s die u gerust kunt installeren

0611-adobereader Tijdens het internetten komen er geregeld meldingen dat u bepaalde programma’s nodig hebt om een site te bezoeken of een bestand te openen. In deze tijd van online criminaliteit moet u niet klakkeloos alles aanklikken. Maar een aantal programma’s kunt u met een gerust hart installeren.

Stel: u bent op een website en klikt een pdf-bestand aan om te lezen. Maar u hebt het programma Adobe Reader niet. In veel gevallen krijgt u dan een melding dat u dat programma nodig hebt. Soms staat er zelfs een link bij naar de site van het programma. Kunt u die link dan veilig aanklikken en het programma installeren? Ja, is het antwoord in dit geval. Adobe Reader is een veelgebruikt programma om pdf's te lezen.

Programma's die u veilig kunt installeren:

  • Adobe Reader: het bekendste programma om pdf-bestanden mee te lezen. Let bij de installatie op waar u precies vinkjes zet en laat staan. Adobe probeert u extra's te laten installeren tijdens de installatie, bijvoorbeeld een Google werkbalk of McAfee Security Scan. Staat daar een vinkje voor, haal die dan weg.
  • Flash Player: een programma van fabrikant Adobe om bewegende onderdelen van websites weer te geven. Veel spelletjessites gebruiken Flash. Let ook hier op tijdens de installatie, want extra's worden u weer aangeboden.
  • Silverlight: een toepassing van Microsoft om beelden en video op sommige websites af te spelen.
  • .NET Framework: een toepassing van Microsoft die u nodig hebt bij sommige programma's of online diensten. Doorgaans zit het meegeleverd bij de installatie van het betreffende product.

Het programma Java had tot vorig jaar ook in dit rijtje gepast. Die techniek wordt ook op websites gebruikt. Het bedrijf heeft afgelopen jaar echter zo veel beveiligingsproblemen gehad, dat we Java niet meer kunnen aanbevelen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.