SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Taal instellen in Word

2011-word Staan onder uw goed gespelde tekst in Word overal rode golflijntjes? Dan staat de controletaal verkeerd ingesteld. Deze kunt u aanpassen.

In negen van de tien gevallen gaat het automatisch goed. Word herkent de taal waarin u schrijft en gebruikt het woordenboek om uw tekst na te kijken. Onder fout gespelde woorden staat een rood lijntje. Maar als bijna elk woord rood onderstreept is, herkent Word waarschijnlijk de taal niet goed. Het kan bijvoorbeeld dat Word denkt dat u Engels typt waardoor Nederlandse woorden niet herkend worden. Dat is snel op te lossen. Stel simpelweg een andere taal in voor het geopende document. Doe dit zo:

 • Start Word en open het gewenste document.
 • Druk op de sneltoets Ctrl+A om alle tekst te selecteren.
 • Klik boven in beeld op het tabblad Controleren.
 • Klik in de groep 'Taal' op de knop Taal.
 • Klik op Controletaal instellen.
 • In het venster 'Taal' staat bovenin de taal die nu actief is. Daaronder staan op alfabetische volgorde de andere talen. Blader door de lijst naar Nederland (of de door u gewenste taal) en klik die aan.
 • Klik onder in het venster op OK.
 • Als het goed is verdwijnen de meeste rode lijntjes nu. Alleen de fout gespelde woorden worden onderstreept.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.