Menu Zoek

Tabel maken in Word

word tabellen maken Presenteer in Word gegevens op een overzichtelijke manier in een tabel.

In Word zijn er verschillende manieren om tabellen in te voegen. Gebruik bijvoorbeeld een sjabloon. Dit is een voorbeeldtabel waarbij u de al ingevulde gegevens verandert in de gegevens die in uw tabel moeten komen. Maar u kunt ook handmatig een tabel aanmaken. Dit werkt zo (vanaf Word 2007):

 • Open een Word-document.
 • Klik op de plek waar u een tabel wilt invoegen.
 • Klik op het tabblad Invoegen >Tabel > Tabel invoegen.
 • Vul onder Tabelgrootte' het aantal kolommen en rijen in.
 • Onder 'Werking van AutoAanpassen' staan opties om de grootte van de tabel te bepalen. U kunt de breedte en hoogte van de tabel aanpassen aan de inhoud of kies juist een vaste breedte. Selecteer uw keuze.
 • Klik op OK. De tabel wordt ingevoerd.

De tabel verschijnt in het Word-document. De grootte van de vakjes kunt u aanpassen met de muis. Door op de tabel te gaan staan met de muis en te klikken op de rechtermuisknop kunt u diverse functies aanpassen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.