SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: tabel maken in Word

0801-word In tabellen presenteert u gegevens op een overzichtelijke manier. Wie Word gebruikt, zal zien dat het invoegen van een tabel niet moeilijk is.

In Word zijn er verschillende manieren aanwezig om tabellen in te voegen. U kunt een sjabloon gebruiken. Dat is een voorbeeldtabel waarbij u de reeds ingevulde gegevens verandert in de gegevens die in uw tabel moeten komen. Maar u kunt ook handmatig een tabel aanmaken. Dat doet u als volgt:

Word 2016, 2013, 2010 en 2007

  • Klik op de locatie waar u een tabel wilt invoegen.
  • Klik op het tabblad Invoegen >Tabel > Tabel invoegen.
  • Voer onder 'Tabelgrootte' het aantal kolommen en rijen in.
  • Onder 'Werking van AutoAanpassen' staan opties om de grootte van de tabel te bepalen. U kunt ervoor kiezen om breedte en hoogte van de tabel aan te passen aan de inhoud of aan het venster. Of u kiest een vaste breedte. Selecteer de mogelijkheid die het best geschikt is.
  • Klik dan op OK. De tabel wordt ingevoerd.

De tabel verschijnt in het Word-document. De grootte van de vakjes kunt u aanpassen met de muis. Door op de tabel te gaan staan met de muis en te klikken op de rechtermuisknop kunt u diverse functies aanpassen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.