SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: tabel maken in Word

0801-word In tabellen presenteert u gegevens op een overzichtelijke manier. Wie Word gebruikt, zal zien dat het invoegen van een tabel niet moeilijk is.

In Word zijn er verschillende manieren aanwezig om tabellen in te voegen. U kunt een sjabloon gebruiken. Dat is een voorbeeldtabel waarbij u de reeds ingevulde gegevens verandert in de gegevens die in uw tabel moeten komen. Maar u kunt ook handmatig een tabel aanmaken. Dat doet u als volgt:

Word 2016, 2013, 2010 en 2007

 • Klik op de locatie waar u een tabel wilt invoegen.
 • Klik op het tabblad Invoegen >Tabel > Tabel invoegen.
 • Voer onder 'Tabelgrootte' het aantal kolommen en rijen in.
 • Onder 'Werking van AutoAanpassen' staan opties om de grootte van de tabel te bepalen. U kunt ervoor kiezen om breedte en hoogte van de tabel aan te passen aan de inhoud of aan het venster. Of u kiest een vaste breedte. Selecteer de mogelijkheid die het best geschikt is.
 • Klik dan op OK. De tabel wordt ingevoerd.

De tabel verschijnt in het Word-document. De grootte van de vakjes kunt u aanpassen met de muis. Door op de tabel te gaan staan met de muis en te klikken op de rechtermuisknop kunt u diverse functies aanpassen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.