Zoeken
Menu Zoek

Tip: veiligheidspakketten van de provider

tip

Uw apparaten beschermen met een veiligheidspakket van uw provider, is dat nu voordelig of niet?

De grote providers bieden als extra service pakketten aan die uw apparaat beveiligen. En laten we het maar direct verklappen: in alle gevallen wordt min of meer hetzelfde pakket verkocht. Van het Finse F-Secure. 

Met die kennis kunt u beter inschatten of u in wilt gaan op het aanbod van uw provider of dat u liever zelf een pakket aanschaft.

Sommige providers bieden hun beveiligingsprogramma gratis aan bij bepaalde abonnementen. In dat geval krijgt u dus een goed antiviruspakket zonder extra kosten. We zetten daarom de opties van de grote providers onder elkaar. 

F-Secure
Het Finse F-Secure verkoopt het pakket F-Secure SAFE, een allround beveiligingspakket voor verschillende apparaten. De kosten bedragen jaarlijks: 

  • tot 3 apparaten: 59.95 euro
  • tot 5 apparaten: 79.95 euro
  • tot 7 apparaten: 99.95 euro

De pakketten die de providers aanbieden zijn gebaseerd op F-Secure SAFE.

Ziggo
Ziggo kent twee pakketten: Internetbeveiliging Basis en Internetbeveiliging Uitgebreid. Internetbeveiliging Basis is gratis voor iedereen die een Ziggo-abonnement afneemt dat internet bevat. Het pakket kan gebruikt worden op één pc/laptop (met Windows) en beschermt tegen virussen en spyware. 

Wie meer wil kan overstappen op Internetbeveiliging Uitgebreid. De kosten hiervan bedragen 3,95 euro per maand. Dit pakket kan worden gebruikt op maximaal drie pc's/laptops. Het beschermt tegen virussen, spyware en is voorzien van bescherming bij surfen en internetbankieren. 

Kort gezegd: ook de betaalde optie van Ziggo is goedkoper dan bestellen via F-Secure zelf. 

KPN
KPN heeft het pakket KPN Veilig in de aanbieding. Dit beveiligingspakket tegen virussen en spyware kunt u kosteloos op twee apparaten (pc, laptop, tablet of smartphone) gebruiken wanneer u een Alles-in-1 of Internetabonnement bij KPN hebt afgesloten. Voor 5 euro per maand kunt u drie extra apparaten beveiligen. Hebt u een Alles-in-1 Premium pakket, dan betaalt u niets extra's voor het beveiligen van vijf apparaten.

Kort gezegd: ook de betaalde optie van KPN is goedkoper dan bestellen via F-Secure zelf. 

TELE2
TELE2 noemt zijn pakket Veilig Internet. Kosten bedragen 4 euro per maand. Het veiligheidspakket is alleen voor computers met Windows en kan op drie apparaten worden gebruikt. 

Telfort
Telfort heeft Telfort Veilig: een beveiligingspakket dat gebruikt kan worden op drie apparaten (pc, laptop, tablet of smartphone) voor 5 euro per maand. Het is te gebruiken op de pc, laptop, tablet of smartphone.

Vodafone
Vodafone heeft geen informatie over een beveiligingspakket, dus het is onduidelijk of de provider die service aanbiedt. 

Online.nl
Online.nl heeft geen informatie over een beveiligingspakket, dus het is onduidelijk of de provider die service aanbiedt.

XS4ALL
Provider XS4ALL houdt het eenvoudig en overzichtelijk. Alle klanten kunnen gratis F-Secure Internet Security installeren. Op maximaal vijf apparaten. Of dit nu een pc, laptop, tablet of smartphone is. 

Auteur: EvA
Gewijzigd: 14 februari 2017
Sluiten
Toevoegen aan Mijn archief

U moet inloggen om iets te kunnen toevoegen aan uw archief. Wilt u nu inloggen?

Geef uw waardering: -/5 Stem!
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.