Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 14 oktober 2021

Veiligheidspakketten van de provider

tip(2)

Uw apparaten beschermen met een veiligheidspakket van uw provider, is dat nu voordelig of niet?

Als extra service bieden de grote providers pakketten aan die uw apparaat beveiligen. In alle gevallen wordt min of meer hetzelfde pakket verkocht: van het Finse F-Secure. Maar is het wel voordelig om in te gaan op het aanbod van uw provider? Of kunt u beter zelf een pakket aanschaffen? We zetten de opties van de grote providers onder elkaar.

De pakketten die de providers aanbieden zijn gebaseerd op F-Secure SAFE-pakket. Dit is een allround beveiligingspakket voor verschillende apparaten. Om te kunnen vergelijken moeten we weten wat het kost om zonder tussenpartij dit pakket aan te schaffen bij F-Secure. De kosten bedragen jaarlijks:

  • tot 3 apparaten: 59,90 euro
  • tot 5 apparaten: 79,90 euro
  • tot 7 apparaten: 99,90 euro

Ziggo kent drie pakketten: Safe Online, Safe Online L en Safe Online XL. Safe Online is gratis voor iedereen die een Ziggo-abonnement afneemt dat internet bevat. Het pakket kan gebruikt worden op één apparaat en beschermt tegen virussen en spyware.

Wie meer wil, kan overstappen op Safe Online L. Dit pakket kost 3,95 euro per maand en kan worden gebruikt op maximaal vijf apparaten. Het beschermt tegen virussen, spyware en is voorzien van bescherming bij surfen en internetbankieren. Safe Online XL kost 6,95 euro per maand en kan op 20 apparaten gebruikt worden.

Kort gezegd: ook de betaalde optie van Ziggo is goedkoper dan bestellen via F-Secure zelf.

KPN heeft het pakket KPN Veilig in de aanbieding. Dit beveiligingspakket tegen virussen en spyware kunt u kosteloos op twee apparaten (pc, laptop, tablet of smartphone) gebruiken wanneer u een Internet en TV of een Internet abonnement bij KPN hebt afgesloten. Voor 5 euro per maand kunt u drie extra apparaten beveiligen. Hebt u een Internet en TV 4K pakket, dan betaalt u niets extra's voor het beveiligen van vijf apparaten.

Kort gezegd: ook de betaalde optie van KPN is goedkoper dan bestellen via F-Secure zelf.

TELE2 noemt zijn pakket Veilig Internet. Kosten bedragen 4 euro per maand. Het veiligheidspakket is alleen voor computers met Windows en kan op drie apparaten worden gebruikt.

Telfort heeft Telfort Veilig: een beveiligingspakket dat gebruikt kan worden op drie apparaten (pc, laptop, tablet of smartphone) voor 5 euro per maand. Het is te gebruiken op de pc, laptop, tablet of smartphone.

Vodafone heeft een veiligheidspakket beschikbaar voor gebruikers die Vodafone en Ziggo combineren. In dat geval krijgt u een pakket ter waarde van 7 euro per maand cadeau. Hiermee kunt u 20 laptops, smartphones en/of tablets beveiligen. Onduidelijk is of dit alleen de eerste (paar) maand(en) is, of doorlopend.

Online.nl heeft geen informatie over een beveiligingspakket, dus het is onduidelijk of de provider die service aanbiedt.

Provider XS4ALL houdt het eenvoudig en overzichtelijk. Alle klanten kunnen gratis F-Secure Internet Security installeren. Op maximaal vijf apparaten. Of dit nu een pc, laptop, tablet of smartphone is.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.