Zoeken
Menu Zoek

Tip: veiligheidspakketten van de provider

tip

Uw apparaten beschermen met een veiligheidspakket van uw provider, is dat nu voordelig of niet?

De grote providers bieden als extra service pakketten aan die uw apparaat beveiligen. En laten we het maar direct verklappen: in alle gevallen wordt min of meer hetzelfde pakket verkocht. Van het Finse F-Secure. 

Met die kennis kunt u beter inschatten of u in wilt gaan op het aanbod van uw provider of dat u liever zelf een pakket aanschaft.

Sommige providers bieden hun beveiligingsprogramma gratis aan bij bepaalde abonnementen. In dat geval krijgt u dus een goed antiviruspakket zonder extra kosten. We zetten daarom de opties van de grote providers onder elkaar. 

F-Secure
Het Finse F-Secure verkoopt het pakket F-Secure SAFE, een allround beveiligingspakket voor verschillende apparaten. De kosten bedragen jaarlijks: 

  • tot 3 apparaten: 59.95 euro
  • tot 5 apparaten: 79.95 euro
  • tot 7 apparaten: 99.95 euro

De pakketten die de providers aanbieden zijn gebaseerd op F-Secure SAFE.

Ziggo
Ziggo kent twee pakketten: Internetbeveiliging Basis en Internetbeveiliging Uitgebreid. Internetbeveiliging Basis is gratis voor iedereen die een Ziggo-abonnement afneemt dat internet bevat. Het pakket kan gebruikt worden op één pc/laptop (met Windows) en beschermt tegen virussen en spyware. 

Wie meer wil kan overstappen op Internetbeveiliging Uitgebreid. De kosten hiervan bedragen 3,95 euro per maand. Dit pakket kan worden gebruikt op maximaal drie pc's/laptops. Het beschermt tegen virussen, spyware en is voorzien van bescherming bij surfen en internetbankieren. 

Kort gezegd: ook de betaalde optie van Ziggo is goedkoper dan bestellen via F-Secure zelf. 

KPN
KPN heeft het pakket KPN Veilig in de aanbieding. Dit beveiligingspakket tegen virussen en spyware kunt u kosteloos op twee apparaten (pc, laptop, tablet of smartphone) gebruiken wanneer u een Alles-in-1 of Internetabonnement bij KPN hebt afgesloten. Voor 5 euro per maand kunt u drie extra apparaten beveiligen. Hebt u een Alles-in-1 Premium pakket, dan betaalt u niets extra's voor het beveiligen van vijf apparaten.

Kort gezegd: ook de betaalde optie van KPN is goedkoper dan bestellen via F-Secure zelf. 

TELE2
TELE2 noemt zijn pakket Veilig Internet. Kosten bedragen 4 euro per maand. Het veiligheidspakket is alleen voor computers met Windows en kan op drie apparaten worden gebruikt. 

Telfort
Telfort heeft Telfort Veilig: een beveiligingspakket dat gebruikt kan worden op drie apparaten (pc, laptop, tablet of smartphone) voor 5 euro per maand. Het is te gebruiken op de pc, laptop, tablet of smartphone.

Vodafone
Vodafone heeft geen informatie over een beveiligingspakket, dus het is onduidelijk of de provider die service aanbiedt. 

Online.nl
Online.nl heeft geen informatie over een beveiligingspakket, dus het is onduidelijk of de provider die service aanbiedt.

XS4ALL
Provider XS4ALL houdt het eenvoudig en overzichtelijk. Alle klanten kunnen gratis F-Secure Internet Security installeren. Op maximaal vijf apparaten. Of dit nu een pc, laptop, tablet of smartphone is. 

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.