SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: verbinding maken met wifi in Windows 10

win10_wifi2

Geen zin in al die kabeltjes tijdens het internetten? Maak dan op de computer met Windows 10 verbinding met een wifi-netwerk.

Heel veel mensen gebruiken tegenwoordig een wifi-verbinding om te internetten. Dat doen ze omdat ze dan niet met kabeltjes in de weer hoeven of omdat ze buitenshuis zijn en gebruik willen maken van de internetverbinding van iemand anders. Voor internetten via wifi hebben internetters niet veel nodig, namelijk een wifi-verbinding en eventueel het wachtwoord dat daarbij hoort.

Maak in Windows 10 zo verbinding met wifi:
  • Klik rechtsonder op het pictogram van de internetverbinding: Wifi of Kabelinternet. Klik eventueel eerst op het witte driehoekje links van het Systeemvak om het pictogram van de internetverbinding zichtbaar te maken.
  • Een lijst met beschikbare wifi-verbindingen opent. Bij elke verbinding staat de naam en of de verbinding is beveiligd (met een wachtwoord). Klik op de wifi-verbinding waarmee u wilt internetten.
  • Klik op Verbinding maken.
  • Bent u al eerder online geweest op die verbinding? Dan is invullen van een wachtwoord niet nodig. Maakt u voor de eerste keer contact met een beveiligde verbinding? Typ dan het wachtwoord en klik op Volgende.
  • Klik, indien nodig, op Ja.

De verbinding wordt gemaakt. Wilt u op een later moment opzoeken met welk wifi-netwerk de computer is verbonden? Klik dan het pictogram van het internet in het Systeemvak. Bovenaan de lijst staat de actieve verbinding.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.