SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: volgorde programma's op de Taakbalk

Taakbalk-pictogram-wijzigen Bepaal zelf de volgorde van programmapictogrammen op de Taakbalk in Windows 10.

De Taakbalk is de balk onderin met helemaal links de Startknop en rechts het Systeemvak met daarin de datum en tijd. Van elk programma dat u opent, verschijnt een pictogram op de Taakbalk. Veelgebruikte programma's kunt u een vaste plek geven op de Taakbalk. Hoe u dat doet, beschrijven we in de tip 'Taakbalk Windows 10 aanpassen'. Vooral bij programma's die een vast plekje hebben, is het handig zelf te bepalen in welke volgorde de programma's op de Taakbalk staan.

Zet de programma's als volgt in de gewenste volgorde:

  • Klik in de Taakbalk op het pictogram van het programma dat u op een andere plek wilt zetten en houd de muisknop ingedrukt.
  • Versleep het pictogram naar de gewenste plek.
  • Tijdens het verschuiven van de muisaanwijzer ziet u dat andere pictogrammen plaatsmaken. Laat de muisknop los als het programma op de gewenste plek staat.
Overigens zijn de drie standaardpictogrammen aan de linkerkant van de Taakbalk niet te verplaatsen. Dit zijn de Startknop, de knop 'Zoeken' en de knop 'Taakweergave'.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.