SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: wat is een 360-gradenfoto of -video?

360

Een 360-gradenfoto of -video laat heel de omgeving zien. Van links naar rechts en van boven naar beneden.

Wie filmt of fotografeert maakt altijd een kader. Alles wat buiten dat kader valt, is niet zichtbaar in beeld. Met een 360-gradenfoto of -video verandert dat. Een traditioneel kader is er niet meer. Het beeld is alle kanten op zichtbaar. Vandaar de benaming '360-graden'; een hele cirkel. 

In combinatie met een VR-bril ontstaat een totaalervaring omdat het beeld dan echt diepte lijkt te  hebben zoals de wereld om ons heen. Maar ook zonder VR-bril is 360-gradenbeeld te bekijken. Op de computer kan met de muis het beeld alle kanten op worden geschoven. Op de tablet/smartphone gebeurt dat met de vingers. 

Voorbeelden 360-gradenfotografie
Benieuwd naar zo'n 360-gradenfoto? Bekijk dan zo wat voorbeelden:

  • Surf naar 360-graden foto's
  • Klik op een voorbeeld.
  • Klik linksonder op de foto op het icoon met het pijltje.
  • De foto is nu beeldvullend. Beweeg door de foto door de linkermuisknop ingedrukt te houden en daarna met de muis naar links, rechts, boven of beneden te bewegen. Op die manier navigeert u door de hele foto. Laat tussentijds de muisknop rustig los.
  • Druk op de Esc-toets op het toetsenbord om de beeldvullende foto te sluiten.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.