SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: wat is sim-only eigenlijk?

tip(4)

De mobiele-telefoonwereld is een jungle. Probeer je weg maar eens te vinden in de wirwar van aanbiedingen en stunts. Eén ding is zeker: sim-only abonnementen zijn het voordeligst. 

De kleine kaarten die het mogelijk maken om te bellen en te internetten met een mobiele telefoon, worden simkaarten genoemd. Smartphones worden vaak aangeschaft met een abonnement dat op een simkaart staat. Maandelijks wordt er dan betaald voor de telefoon én het abonnement. Maar bij sim-only schaft u eenvoudigweg alleen een simkaart aan, dus zonder een telefoon. De telefoon koopt u bijvoorbeeld los of hebt u gekregen van iemand.

Abonnement of prepaid
Sim-only-kaarten zijn er met abonnement en met een prepaid-tegoed. Wie een abonnement afsluit, ook wel bundel genoemd, weet vooraf hoeveel belminuten, sms'jes en MB's hij per maand mag verbruiken tegen een vaste prijs. Prepaid houdt in dat er voor een bepaald bedrag aan belminuten, sms'jes en MB's ingekocht wordt. Zijn die opgemaakt dan koopt u opnieuw in.

Waarom kiezen voor sim-only?
Wie een telefoon koopt en vervolgens een sim-only-abonnement neemt, is goedkoper uit dan wie kiest voor een abonnement met telefoon. En sim-only geeft meer mogelijkheden. Een provider als Ziggo bijvoorbeeld heeft voordelige sim-only-abonnementen voor Ziggo-klanten. Tegenwoordig is overstappen van abonnement en/of provider een makkie. Dus ook als u een abonnement met toestel hebt aangeschaft kunt u, na afloop van het bestaande contract, overschakelen naar sim-only.

Simlockvrij
Wie kiest voor een sim-only-abonnement heeft een smartphone nodig die simlockvrij is. Dat laatste betekent dat alle simkaarten te gebruiken zijn met het toestel. Let daar dus op bij de aanschaf van een nieuw toestel. In abonnementen met telefoon zit vaak een simlock op het toestel. Na een bepaalde periode, doorgaans een jaar, maakt elke provider de smartphone kosteloos simlockvrij. Op uw eigen verzoek weliswaar. Neem hiervoor contact op met uw provider.

Kijken en vergelijken
Een betrouwbare en overzichtelijk plek om abonnementen met elkaar te vergelijken is bellen.com. U vindt er informatie over allerlei abonnementsvormen, en ook specifiek over sim-only.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.