Menu Zoek

Tip: YouTube-video alleen met bekenden delen

0807-tip Een video die u op YouTube plaatst, hoeft u niet per se met de hele wereld te delen. U kunt een video ook ‘verborgen’ op de site plaatsen.

Wie een video op YouTube plaatst, kan bepalen voor wie de video te zien is. Voor iedereen of alleen voor mensen die de link naar de video hebben gekregen. U bepaalt per video die u verstuurt welke optie u wilt. Zo gaat u te werk:

  • Open de website www.youtube.nl
  • Klik rechtsboven op Uploaden.
  • Vul zo nodig uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Klik op Inloggen.
  • Klik op het vak Openbaar.
  • Er klapt een menu open. Klik de optie Verborgen aan. Daarmee stelt u in dat de video alleen te bekijken is door mensen met de link.
  • Klik nu op de grote witte pijl.
  • De Verkenner opent. Blader naar de map waar uw video staat.
  • Klik de video aan.
  • Klik op Openen.
  • U gaat naar een overzichtsvenster. U ziet dat de video aan het uploaden is (verstuurt wordt naar YouTube) en u kunt kunt hier de details van uw video bewerken. Pas bijvoorbeeld de titel en beschrijving aan.
  • Als achter de video 'Verwerkt' staat, klikt u op Gereed.
  • U krijgt een aantal opties om de video te delen. Dit kan via Facebook of Twitter. Deze openbare mogelijkheid gebruikt u natuurlijk niet bij een verborgen video. De video delen met iemand kan via de link in beeld die begint met https:/youtu.be/. Dat is de link naar uw video. De link kunt u via de rechtermuisknop kopiëren en plakken in bijvoorbeeld een mail. Maar een snellere manier om te delen, is via het tabblad E-mail. Klik op E-mail.
  • Vul het mailadres van de ontvanger in en tik eventueel een bericht.
  • Klik op E-mail verzenden.
  • De video vindt u voortaan terug in het overzicht van uw video's. Die vindt u door na het inloggen op YouTube te klikken op uw foto. Klik dan op Creator Studio. Links in beeld ziet u nu de knop Videobeheer. Klik erop om naar uw video-overzicht te gaan. Aan de blauwe icoontjes in de vorm van een slot, kunt u zien of uw video echt privé of verborgen is. 

Toch een video per ongeluk op openbaar gezet? Dan kunt u dat zo snel herstellen:

  • Klik op de wereldbol achter de video.
  • Ga naar de deelstatus Openbaar rechts onder de video, net boven uw profielfoto.
  • Verander 'Openbaar' door te klikken op Openbaar.
  • Klik vervolgens op Niet vermeld.
  • Klik rechtsonder op Wijzigingen opslaan.  
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.