Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 13 februari 2023

Toch een beetje Songfestival

Het alternatief voor het Songfestival

Het Songfestival gaat niet door in de normale vorm. Via internet en televisie kunt u toch in de stemming komen, voorpret beleven en van een mooie show genieten.

Op zaterdag 16 mei is de officiële 'vervanger' van het Songfestival te zien. Om 21.00 uur begint op NPO 1 de uitzending Eurovision: Europe Shine a Light. Daarin staan de 41 artiesten centraal die normaal gesproken op het podium zouden staan. Er is een stukje te horen van het nummer waarmee ze mee zouden doen. Ook zingen ze met zijn allen, op afstand, een oude Songfestivalhit. Het programma is in 45 landen te zien. Wie liever via internet kijkt, kan terecht op het YouTube-kanaal van het Songfestival.

Kijkt u elk jaar naar het Songfestival en weet u alles over de kandidaten en liedjes van de afgelopen jaren? Dan staan er leuke quizzen op internet om uw kennis te toetsen. Op de site van Sky Radio bijvoorbeeld. In twaalf vragen ontdekt u of uw kennis ook 'douze points' krijgt. Ook Quest heeft een quiz online staan. En NPO3 richt zich met een quiz op 'vage weetjes' rondom het evenement.

Op YouTube is van alles te vinden rondom Songfestivalhits. Zo bevat de afspeellijst 'Beste songfestivalliedjes aller tijden' maar liefst 36 muziekvideo's met hits van toen en nu. Uiteraard staat ABBA met Waterloo erin, maar ook de Nederlandse winnaar Ding-A-Dong van Teach In. Leuk om herinneringen op te halen en te kijken of de inzendingen de tand des tijds hebben doorstaan. Op Spotify staat ook een mooie afspeellijst met de beste liedjes. Hiervoor hebt u wel een account op Spotify nodig.

Ook deelnemer Jeangu Macrooy, die dit jaar voor Nederland zou uitkomen, heeft een interessante site, leuk om meer te weten te komen over deze zanger.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.