Menu Zoek

Toetsenbord schoonmaken

toetsenbord schoonmaken

We gebruiken het toetsenbord van de pc of laptop bijna dagelijks. Vergeet niet dit broeinest van bacteriën schoon te maken.

Een toetsenbord is viezer dan we denken. Er zitten namelijk tienduizenden bacteriën op. Uit onderzoek van de Universiteit van Arizona blijkt dat er zelfs veel meer bacteriën op een toetsenbord zitten dan op een wc-bril. Niet gek als u bedenkt dat er dagelijks vieze handen aan zitten. De meeste bacteriën kunnen gelukkig geen kwaad, maar het is niet fris. Tijd om het toetsenbord schoon te maken.

Voordat u het toetsenbord reinigt, is het belangrijk dat u het apparaat loskoppelt van de computer of de laptop uitzet.

Tussen de toetsen verzamelt zich in de loop der tijd veel vuil. Van stof tot broodkruimels. Het nestelt zich allemaal in de kieren van het toetsenbord. Begin daarom simpel met het omkeren van het toetsenbord en schud of klop een aantal keer. Wees hier vooral bij een laptop voorzichtig mee. Hierna ligt de tafel waarschijnlijk vol met vuiligheid. Zuig vervolgens eventueel met een speciaal toetsenbordstofzuigertje de laatste resten nog weg uit het toetsenbord.

We raden het af om de toetsen te verwijderen. Het toetsenbord is hier niet voor gemaakt. Een desinfecterende doek biedt wel uitkomst bij het schoonmaken. Veeg met de doek regelmatig over de toetsen. Om echt in alle kieren schoon te maken, gebruikt u daarna nog een wattenstaafje met ontsmettingsmiddel. Pas op met het gebruik van water bij het reinigen. Zeker bij een laptop is dit af te raden in verband met alle elektronica in het apparaat.

Vergeet tot slot niet om ook de muis mee te nemen in de schoonmaakbeurt. Want ook op dit apparaat nestelen bacteriën zich graag.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.