Menu Zoek

Vensters los op de Taakbalk (Windows 10)

taakbalkknoppen-met-tekst(1)

Hebt u meerdere vensters van een app openstaan? Zet ze los op de Taakbalk, zodat u gemakkelijker kunt schakelen.

Geopende programma's zijn op de Taakbalk in Windows te zien als knoppen met een logo. Meerdere geopende vensters worden samen achter één knop verstopt. Wijzig de instellingen van de Taakbalk zodat vensters van elkaar worden gescheiden en er tekst op de knoppen komt te staan. Deze optie is alleen in Windows 10 mogelijk. In Windows 11 is de instelling niet meer te vinden.

  • Klik met de rechtermuisknop op een lege plek in de Taakbalk. Dat is een plek waar geen pictogrammen staan.
  • Klik op Taakbalkinstellingen.
  • Klik op het keuzemenu onder 'Taakbalkknoppen combineren'.
  • Klik op Wanneer taakbalk vol is.

Op de Taakbalk krijgt elk venster nu in principe een eigen knop met de naam van het actieve programma of document uitgeschreven. Alleen als er heel veel vensters openstaan, worden de vensters van één programma gecombineerd.

Video

Bekijk in onze video hoe u bovenstaande aanpakt op uw computer.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.