Menu Zoek

Verbinding maken met wifi in Windows

win10_wifi2(2)

Buiten de deur gebruikmaken van internet? Maak op een pc met Windows gemakkelijk verbinding met een wifi-netwerk.

Heel veel mensen gebruiken wifi om te internetten. Ze hoeven dan niet met kabeltjes in de weer of ze zijn buitenshuis en willen de internetverbinding van iemand anders gebruiken. Let in dit laatste geval wel op de veiligheid. Voor internetten via wifi hebt u wel een wifi-verbinding nodig, en eventueel het wachtwoord dat daarbij hoort.

Schakel zo in Windows 10 wifi in:

 • Klik rechtsonder op het pictogram van de internetverbinding: Wifi of Kabelinternet. Klik eventueel eerst op het witte driehoekje links van het Systeemvak om het pictogram van de internetverbinding zichtbaar te maken.
 • Een lijst met beschikbare wifi-verbindingen opent. Bij elke verbinding staat de naam en of de verbinding is beveiligd (met een wachtwoord). Klik op de wifi-verbinding waarmee u wilt internetten.
 • Klik op Verbinding maken.
 • Bent u al eerder online geweest op die verbinding? Dan hoeft u geen wachtwoord meer in te vullen. Maakt u voor de eerste keer contact met een beveiligde verbinding? Typ dan het wachtwoord en klik op Volgende.
 • Klik eventueel op Ja.

De verbinding wordt gemaakt. Wilt u op een later moment opzoeken met welk wifi-netwerk de computer is verbonden? Klik dan het pictogram van het internet in het Systeemvak. Bovenaan staat de actieve verbinding.

Schakel zo in Windows 11 wifi in:

 • Klik rechtsonder op het pictogram van de internetverbinding: Wifi-pictogram Windows 11.
 • Klik achter het wifi-pictogram op het kleine pijltje. Een lijst met beschikbare wifi-verbindingen opent. Bij elke verbinding staat de naam van het draadloze netwerk.
 • Klik op de wifi-verbinding waarmee u wilt internetten.
 • Klik op Verbinding maken.
 • Bent u al eerder online geweest op die verbinding? Dan hoeft u geen wachtwoord meer in te vullen. Maakt u voor de eerste keer contact met een beveiligde verbinding? Typ dan het wachtwoord en klik op Volgende.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.