SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Bestand verwijderd, hoe vind ik 'm terug?

Een verwijderd bestand terughalen

Oeps, iets te snel op de Delete-toets gedrukt. Het bestand is verwijderd. Waar vindt u 'm weer terug?  

Iedereen is het weleens overkomen. Even klikken of op Delete drukken en een bestand is ineens weg. Gelukkig behoedt de Prullenbak u in de meeste gevallen voor problemen. Daar staan namelijk verwijderde bestanden, voor ze echt weg zijn.

Verwijderde bestanden terugzetten

De Prullenbak is net een echte vuilnismand. Er staan bestanden in die u hebt verwijderd. Ze blijven daar staan tot u of Windows de Prullenbak leegmaakt. Windows doet dat alleen als u dit hebt ingesteld. Op de meeste computers legen gebruikers de digitale vuilnisbak handmatig. De Prullenbak staat altijd op het Bureaublad. Haal zo verwijderde bestanden weer terug: 

 • Ga naar het Bureaublad.
 • Dubbelklik op Prullenbak.
 • Een Verkenner-venster opent. In het midden staan alle verwijderde bestanden. Staat het vermiste bestand ertussen? Klik op het bestand.
 • Klik boven in beeld op Hulpprogramma's voor Prullenbak.
 • Klik op Geselecteerde items terugzetten.

Het bestand staat nu weer in de map waar het voor het verwijderen stond. 

Alle bestanden uit de Prullenbak terugzetten

Gebruikers kunnen ook alle bestanden in één keer uit de Prullenbak terughalen.

 • Klik boven in beeld op Hulpprogramma's voor Prullenbak.
 • Klik op Alle items terugzetten.

Help! Het bestand staat niet in de Prullenbak

Handig om te weten: bestanden die ook uit de Prullenbak zijn verdwenen, kunnen soms ook nog worden teruggehaald. Daar is specialistische kennis voor nodig. Dit terughalen is voor de gemiddelde computergebruiker te ingewikkeld. Schakel een specialist in als u per ongelijk verwijderde bestanden echt dringend nodig hebt en ze niet meer in de Prullenbak staan.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.