Menu Zoek

Via internet het Mauritshuis bezoeken

online mauritshuis bezoeken

Bezoek het Mauritshuis zonder naar Den Haag te reizen. Het museum heeft online uitgebreide mogelijkheden om de collectie te bewonderen en meer te leren over bekende schilders.

Musea ontvangen momenteel minder bezoekers dan ze gewend zijn. Toch willen ze hun collectie aan het grote publiek kunnen tonen. Het Mauritshuis bezoeken kan ook via internet.

Een mooi startpunt is de 3D-tour door het museum. U ziet een van de zalen van het Haagse museum. Met de muis kunt u in het beeld klikken en zo door het museum wandelen. Linksonder staan verschillende opties. Zo verandert u het 3D-beeld in een plattegrond of kiest u een andere verdieping (floor) om te bezoeken. Bekijk de schilderijen van een afstandje. Om ze van dichtbij te bekijken, zijn er andere mogelijkheden.

Mauritshuis at Home is de verzamelplaats voor alle digitale bezoek- en bewondermogelijkheden. Er zijn momenteel twaalf verschillende onderdelen. Ze zijn heel uiteenlopend. Zo is er informatie en een link naar het uitgebreidste online museum over Johannes Vermeer, bekend van Het Meisje met de Parel. Bijna dertig topstukken bekijkt u in detail via het onderdeel over de hoogtepunten van de collectie. Bij Bekijk het Mauritshuis met je Oren laten bekende artiesten zich inspireren door de werken uit het museum.

Wilt u nog meer weten over de werken in het Mauritshuis? Download dan de app om meer achtergronden en verhalen te zien, lezen en horen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.