Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 23 mei 2022

Vier Bevrijdingsdag online

vier-bevrijdingsdag-online

De veertien Bevrijdingsfestivals slaan dit jaar de handen ineen met één groot online programma. Geniet op 5 mei vanuit de luie stoel van meer dan 200 optredens en activiteiten.

In 2021 kunnen we helaas nog niet gezamenlijk onze vrijheid vieren door naar een festival of het 5 mei-concert op de Amstel te gaan. Daar staat tegenover dat u dit jaar alle veertien Bevrijdingsfestivals op één dag kunt bezoeken. De festivals bieden namelijk allemaal een online programma dat te volgen is via bevrijdingsfestivals.nl

Alle festivals geven hun eigen draai aan het online programma. Zo zendt het festival in Groningen een visueel radiospektakel uit vanuit de oude suikerfabriek. De organisatie in Zwolle verzorgt onder andere een online dansworkshop voor ouderen met muziek uit de jaren vijftig. Daarnaast komt er vanuit die stad een uitzending met korte optredens, interviews en terugblikken op festivals van voorgaande jaren. In Haarlem pakken de organisatoren uit met optredens op twee podia. De kijker bepaalt zelf naar welk optreden hij kijkt.

De artiesten Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid. Op de feestdag verbinden zij de festivals met een uitzending vanaf een bijzondere locatie. Tot die tijd gaan zij in mini-documentaires op zoek naar wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekent.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.