Menu Zoek

Voorgesteld mailadres verwijderen in Office Outlook

outlook-emailadressuggesties-verwijderen

Krijgt u in Office Outlook suggesties als u een mailadres typt? Verwijder de suggesties waar u niet op zit te wachten.

Om wat voor suggesties gaat het?

Het mailprogramma Office Outlook probeert het de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. Zo ook bij het opstellen van een nieuwe e-mail. Bij het invoeren van mailadressen in het vak 'Aan' (en CC en BCC) verschijnen daarom suggesties. Dit zijn personen waarnaar de e-mail gestuurd kan worden. Maar sommige e-mailadressen wilt u misschien niet meer tussen deze suggesties hebben. Bijvoorbeeld omdat het om een oud mailadres gaat, u ooit een verkeerd mailadres invoerde of omdat het een werkadres van iemand is die u liever privé mailt.

Suggestie verwijderen

Verwijder zo een suggestie voor een mailadres:

  • Open Office Outlook.
  • Klik op Nieuwe e-mail.
  • Klik in het invoerveld achter 'Aan'.
  • Typ de eerste letters van het e-mailadres.
  • Zodra de verkeerde suggestie verschijnt, beweegt u met de muisaanwijzer over deze suggestie.
  • Klik op het verschenen kruisje achter het e-mailadres.

De volgende keer verschijnt deze suggestie niet meer. Gebruik deze optie dus alleen als u de suggestie nooit meer wilt zien.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.