Menu Zoek

Vriendschapsverzoek in Facebook

facebook vrienden

Op Facebook draait het om contact met vrienden. Stuur, accepteer en verwijder zo vriendschapsverzoeken.

Stuur zo iemand een vriendschapsverzoek op Facebook.

 • Ga naar Facebook.com en log in met uw gegevens.
 • Klik linkboven op het zoekveld 'Zoeken op Facebook' en typ de naam van de persoon met wie u vrienden wilt worden. Druk op de Enter-toets.
 • Een resultatenlijst verschijnt. Personen, openbare berichten en video's staan hier door elkaar. Klik eventueel links onder 'Filters' op Mensen.
 • Klik rechts van de persoon die u wilt toevoegen, op Vriend toevoegen.
 • Per ongeluk de verkeerde persoon toegevoegd? Klik op Verzoek annuleren. Dit kunt u aanklikken totdat de persoon uw vriendschapsverzoek heeft geaccepteerd.

De persoon krijgt een melding dat u vrienden wilt worden. Wanneer hij/zij uw verzoek accepteert, krijgt u daar een melding van. Als die persoon weigert, merkt u daar niets van.

Stuurt iemand u een vriendschapsverzoek, bekijk dan zo uw vriendschapsverzoeken en bepaal of u het accepteert of weigert:

 • Ga naar Facebook.com en log in met uw gegevens.
 • Vriendschapsverzoek ontvangen? Klik rechtsboven op het icoon van het belletje met een rood rondje Meldingen op Facebook.

 • Alle nieuwe meldingen en vriendschapsverzoeken openen. Klik eventueel op Alles bekijken om alle meldingen te zien.
 • Klik onder de naam van de persoon op Bevestigen om het vriendschapsverzoek te accepteren. De persoon wordt dan toegevoegd aan uw vriendenlijst.
 • Klik op Verwijderen om iemand af te wijzen. Dit betekent dat u iemand niet als Facebookvriend wilt. De ander krijgt hier geen melding van en kan u een jaar lang geen nieuw vriendschapsverzoek sturen.

Is iemand vervelend? U kunt mensen 'ontvrienden', oftewel de Facebook-vriendschap opzeggen. Daar krijg de ander geen melding van. Wel verdwijnt de persoon uit uw vriendenlijst en andersom ook. Lees in de tip 'Iemand niet meer volgen op Facebook' hoe u iemand verwijdert als vriend.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.