Menu Zoek

Waag een gokje met Google

googlegok(1)

Google is verreweg de grootste internetzoekmachine op het web. Wie een zoekterm intikt bij de zoekmachine heeft kans op duizenden resultaten. Bij populaire zoekopdrachten kan dit al snel oplopen naar miljoenen resultaten.

Bent u bijvoorbeeld op zoek naar de officiële site van de gemeente Rotterdam omdat u een paspoort wilt aanvragen en hebt u geen zin in een lange lijst met websites, dan biedt de knop 'Ik doe een gok' uitkomst. Deze knop brengt u direct naar de pagina met de hoogste rang in Google. De andere resultaten ziet u niet. Zo bent u minder tijd kwijt op de site van Google en zit u direct op de juiste site.

  • Ga naar www.google.com of www.google.nl
  • Typ een woord in het zoekvak. Typ bijvoorbeeld 'Computerhulp senioren'.
  • Klik op Ik doe een gok.
  • Google toont u de meest relevante site. In het voorbeeld komt u meteen op Seniorweb.nl terecht.


Let op: om de ik-doe-een-gok-functie te kunnen gebruiken, moet u de hele zoekterm intypen gevolgd door een druk op de knop. Klikt u met de muis op een van de zoeksuggesties, dan komt u terecht op de gewone resultatenpagina van Google.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.