SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Waag een gokje met Google

googleGOK

Google is verreweg de grootste internetzoekmachine op het web. Wie een zoekterm intikt bij de zoekmachine heeft kans op duizenden resultaten. Bij populaire zoekopdrachten kan dit al snel oplopen naar miljoenen resultaten.

Bent u bijvoorbeeld op zoek naar de officiële site van de gemeente Rotterdam omdat u een paspoort wilt aanvragen en hebt u geen zin in een lange lijst met websites, dan biedt de knop 'Ik doe een gok' uitkomst. Deze knop brengt u direct naar de pagina met de hoogste rang in Google. De andere resultaten ziet u niet. Zo bent u minder tijd kwijt op de site van Google en zit u direct op de juiste site.

  • Ga naar www.google.com of www.google.nl
  • Typ een woord in het zoekvak. Typ bijvoorbeeld 'Computerhulp senioren'.
  • Klik op Ik doe een gok
  • Google toont u de meest relevante site. In het voorbeeld komt u meteen op Seniorweb.nl terecht.


Let op: om de ik-doe-een-gok-functie te kunnen gebruiken, moet u de hele zoekterm intypen gevolgd door een druk op de knop. Klikt u met de muis op een van de zoeksuggesties, dan komt u terecht op de gewone resultatenpagina van Google.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.