SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Waarom mensen appen achter het stuur

Appen achter het stuur

Appen tijdens het rijden is levensgevaarlijk. Toch doen mensen het. Waarom eigenlijk?

Iedereen weet dat je geen telefoon moet gebruiken achter het stuur, of dit nu met de auto is of op de fiets. Toch doen een hoop mensen het dagelijks. Ze lezen appjes op de fiets of in de auto en hebben geen aandacht voor de wereld om zich heen. Ze rijden bijna tegen iemand aan of worden zelf het slachtoffer omdat ze niet goed uitkijken. 

Alleen anderen rijden slecht

Elk jaar zijn er 600 doden en zwaargewonden door ongelukken waarbij een telefoon in het spel is. Dat mensen het toch blijven doen, komt door zelfoverschatting. Mensen kunnen risico's heel slecht inschatten. Ze denken dat ze zelf prima tegelijkertijd kunnen rijden en appen. Alleen andere mensen kunnen dat slecht. Die redenering klopt natuurlijk niet. Omdat het meestal goed afloopt, worden mensen ook nog bevestigd in hun gedachten.

Ping! Weer een bericht

Ook gaat er een enorme aantrekkingskracht uit van de 'ping' als er een nieuw bericht is. Het is heel moeilijk om dan de telefoon niet te pakken om te kijken. Het advies is dan ook om de telefoon op stil te zetten of op de vliegtuigstand, als iemand de auto of fiets gebruikt. Zo wordt de verleiding vermeden.

Tips

Vindt u het ook lastig om de telefoon niet aan te raken tijdens het rijden? Leg hem dan goed weg, bijvoorbeeld in een tas. Als u hem niet ziet of hoort, is het veel minder logisch om het toestel te pakken. Vraag eventueel uw passagier om iets op te zoeken via internet, indien nodig.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.