Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Wanneer is de printerinkt echt op?

tip(2)

Meldt de printer dat een patroon vervangen moet worden, dan kan er bijna altijd nog een tijd worden doorgeprint.

Printers zijn al voor een paar tientjes te koop. Fabrikanten zetten de apparaten goedkoop in de etalage omdat ze voornamelijk verdienen aan de verkoop van inktpatronen. Niet voor niets wordt printerinkt vloeibaar goud genoemd. Dus is het voor de consument belangrijk om te weten hoeveel printjes er uit een setje patronen gaan. En daar zijn de fabrikanten niet echt behulpzaam in.

Uit tal van onderzoeken blijkt dat fabrikanten zoals Epson, Canon of HP, te snel waarschuwen voor lege patronen. Nu is dat wel met reden: een leeg inktpatroon kan de printer onherstelbaar beschadigen. Daarom zorgen de fabrikanten dat een patroon nooit volledig leegraakt. Maar voor u is het goed om te weten dat er na de eerste melding rustig verder afgedrukt kan worden. Niet alleen de afdruktaak op dat moment kan verder worden afgemaakt, het is ook geen probleem langer door te gaan met afdrukken. Uiteindelijk volgt er een laatste waarschuwing waarna u echt de lege patronen moet vervangen.

Moet een patroon vervangen worden, controleer dan hoe vol de overige patronen zijn. Zijn er een of meer patronen bijna leeg dan is het verstandig die ook meteen te vervangen. Bij elke nieuwe patroon worden namelijk de spuitmondjes gereinigd en dat kost inkt. Dus is het goedkoper om dat reinigen voor meerdere patronen tegelijk te laten doen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.