SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Wanneer is de printerinkt echt op?

tip

Meldt de printer dat een patroon vervangen moet worden, dan kan er bijna altijd nog een tijd worden doorgeprint.

Printers zijn al voor een paar tientjes te koop. Fabrikanten zetten de apparaten goedkoop in de etalage omdat ze voornamelijk verdienen aan de verkoop van inktpatronen. Niet voor niets wordt printerinkt vloeibaar goud genoemd. Dus is het voor de consument belangrijk om te weten hoeveel printjes er uit een setje patronen gaan. En daar zijn de fabrikanten niet echt behulpzaam in.

Vroege meldingen

Uit tal van onderzoeken blijkt dat fabrikanten zoals Epson, Canon of HP, te snel waarschuwen voor lege patronen. Nu is dat wel met reden: een leeg inktpatroon kan de printer onherstelbaar beschadigen. Daarom zorgen de fabrikanten dat een patroon nooit volledig leegraakt. Maar voor u is het goed om te weten dat er na de eerste melding rustig verder afgedrukt kan worden. Niet alleen de afdruktaak op dat moment kan verder worden afgemaakt, het is ook geen probleem langer door te gaan met afdrukken. Uiteindelijk volgt er een laatste waarschuwing waarna u echt de lege patronen moet vervangen.

Tip:
Moet een patroon vervangen worden, controleer dan hoe vol de overige patronen zijn. Zijn er een of meer patronen bijna leeg dan is het verstandig die ook meteen te vervangen. Bij elke nieuwe patroon worden namelijk de spuitmondjes gereinigd en dat kost inkt. Dus is het goedkoper om dat reinigen voor meerdere patronen tegelijk te laten doen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.