Menu Zoek

Wat doe ik niet en wel, als ik videobel?

tip(2)

We videobellen wat af met elkaar. Zeker sinds de coronamaatregelen echt contact beperken. Maar waar let je eigenlijk op tijdens het videobellen?

Er zijn eigenlijk maar vijf echt belangrijke aandachtspunten tijdens het videobellen. We gaan ze langs.

1. Internetverbinding

Zorg voor een goede internetverbinding. Niets is zo vervelend als een haperend verhaal en vastlopend beeld. Voorkom dit door een goede internetverbinding te gebruiken. En is de verbinding niet optimaal: het scheelt soms als de video niet beeldvullend is.

2. Camerapositie

Zorg dat u in beeld bent. Het klinkt voor de hand liggend, maar mensen zijn soms maar half in beeld tijdens het videobellen. Breng uzelf daarom goed in beeld: zeker tot de schouders. En kijk waar de camera zit op het apparaat, zodat u weet waar u naar moet kijken.

3. Achtergrondgeluid

Ga zitten op een rustige plek zonder achtergrondgeluid. Die stofzuiger, voorbijrazend verkeer of dreinende kleuters maken dat u nauwelijks nog verstaanbaar bent. Is er geen ontsnappen aan het omgevingsgeluid, zet de microfoon dan alleen aan wanneer u praat.

4. Achtergrond

Kies een plek met een zo neutraal mogelijke achtergrond. Dan kunnen uw gesprekspartners makkelijker focussen op het gesprek.

5. Gedragsregels

Sommige mensen lijken te vergeten dat ze in beeld blijven tijdens videobellen. Het is een gewoon gesprek! Dus blijf je gedragen zoals je zou doen wanneer je echt iemand tegenover je hebt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.