Menu Zoek

‘Delen met gezin’ op Apple-apparaten

delen-met-gezin-ios(1)

Bespaar kosten op de aankopen van onder andere apps, muziek en iCloud-opslag met de functie 'Delen met gezin' voor Apple-apparaten. Gezinsleden kunnen met behulp van deze functie elkaars aankopen bekijken en downloaden.

'Delen met gezin' is een handige functie voor Apple-apparaten om kosten te besparen. De functie maakt het namelijk mogelijk om iTunes- en App Store-aankopen, Apple Music-abonnementen en iCloud-opslag te delen. Zodra een gezinslid een aankoop doet in de iTunes Store of App Store is deze direct ook beschikbaar voor de overige gezinsleden. Zo hoeven muziekalbums, films, boeken of apps maar één keer aangeschaft te worden. Bij Apple Music is er een speciaal gezinsabonnement. En ook het opslagabonnement bij iCloud kan gedeeld worden. Hierbij wordt alleen de opslagruimte gedeeld. De gezinsleden hebben dus geen toegang tot elkaars opgeslagen bestanden (tenzij expliciet gedeeld). Daarnaast kan met 'Delen met gezin' de locatie en schermtijd gedeeld worden.

'Delen met gezin' kan gebruikt worden door zes gezinsleden. Deze mensen hoeven niet op hetzelfde adres te wonen, maar wel in hetzelfde land. Eén van deze personen is de beheerder van de functie. De beheerder moet een creditcard of PayPal-account hebben gekoppeld aan zijn of haar Apple-account. De functie werkt dus niet als de beheerder normaal gesproken betaalt met een tegoed op het Apple-account (via bijvoorbeeld een cadeaukaart). Alle aankopen van de gezinsleden zullen vervolgens van de creditcard of het PayPal-account van de beheerder afgaan. Dat is een belangrijke voorwaarden om te overwegen bij het instellen van 'Delen met gezin'. Het is wel mogelijk om in te stellen dat iemand een verzoek moet indienen bij de beheerder voordat er iets aangeschaft kan worden.

'Delen met gezin' werkt op een iPhone, iPad en iPod met iOS 8 of hoger en een Mac met OS X 10.10 Yosemite of hoger.

Op een iPhone/iPad is de functie vanaf iOS/iPad OS 14 te vinden via de app Instellingen > uw naam > Delen met gezin.
Op een Mac met macOS 10.15 Catalina tot en met macOS 12 Monterey gaat dat via het Apple-logo in het menu > Systeemvoorkeuren > Delen met gezin.
Op een Mac met macOS13 Ventura klikt u op het Apple-logo in het menu > Systeeminstellingen > [uw gebruikersnaam] > Delen met gezin.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.