Menu Zoek

‘Delen met gezin’ op Apple-apparaten

delen-met-gezin-ios(1)

Deel aankopen van apps, muziek en iCloud-opslag met 'Delen met gezin' en bespaar kosten. Lees hier hoe het werkt.

'Delen met gezin' is een handige functie voor Apple-apparaten waarmee je kosten kan besparen. Met de functie kan je namelijk App Store-aankopen, Apple Music-abonnementen en iCloud-opslag delen. Zodra een gezinslid een aankoop doet in de App Store is deze ook direct beschikbaar voor de andere gezinsleden. Zo hoeven muziekalbums, films, boeken of apps maar één keer gekocht te worden. Bij Apple Music is er een speciaal gezinsabonnement wat gebruikers kunnen delen. En ook het opslagabonnement bij iCloud kan gedeeld worden. Hierbij wordt alleen de opslagruimte gedeeld. Gezinsleden hebben dus geen toegang tot elkaars opgeslagen bestanden (tenzij expliciet gedeeld). Tot slot kan je met 'Delen met gezin' de locatie en schermtijd delen.

'Delen met gezin' kan je gebruiken met maximaal zes gezinsleden. Deze mensen hoeven niet op hetzelfde adres te wonen, maar wel in hetzelfde land. Eén van deze personen is de beheerder van de functie. De beheerder moet een creditcard of PayPal-account hebben gekoppeld aan zijn of haar Apple-account. De functie werkt dus niet als de beheerder normaal gesproken betaalt met een tegoed op het Apple-account (via bijvoorbeeld een cadeaukaart). Alle aankopen van de gezinsleden zullen vervolgens van de creditcard of het PayPal-account van de beheerder afgaan. Dat is een belangrijke voorwaarde om over na te denken bij het instellen van 'Delen met gezin'. Het is wel mogelijk om in te stellen dat iemand een verzoek moet indienen bij de beheerder voordat er iets aangeschaft kan worden.

'Delen met gezin' werkt op een iPhone, iPad en iPod met iOS 8 of hoger. Zet zo 'Delen met gezin' aan op één van deze apparaten:

 • Open de app Instellingen.
 • Tik op [uw gebruikersnaam].
 • Tik op Delen met gezin.

'Delen met gezin' werkt op een Mac met OS X 10.10 Yosemite of hoger. Zet 'Delen met gezin' zo aan op een Mac:

 • Klik linksboven op het Apple icoontje.
 • Klik op Systeeminstellingen.
 • Klik op [uw gebruikersnaam] (MacOS Ventura).
 • Klik op Delen met gezin.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.