Menu Zoek

Wat is een 360-gradenfoto of -video?

360

Een 360-gradenfoto of -video laat heel de omgeving zien. Van links naar rechts en van boven naar beneden

Wie filmt of fotografeert maakt altijd een kader. Alles wat buiten dat kader valt, is niet zichtbaar in beeld. Met een 360-gradenfoto of -video verandert dat. Een traditioneel kader is er niet meer. Het beeld is alle kanten op zichtbaar. Vandaar de benaming '360-graden'; een hele cirkel.

In combinatie met een VR-bril ontstaat een totaalervaring omdat het beeld dan echt diepte lijkt te hebben zoals de wereld om ons heen. Maar ook zonder VR-bril is 360-gradenbeeld te bekijken. Op de computer kan met de muis het beeld alle kanten op worden geschoven. Op de tablet/smartphone gebeurt dat met de vingers.

Benieuwd naar zo'n 360-gradenfoto? Bekijk dan zo wat voorbeelden:

 • Surf naar 360-graden foto's.
 • Klik op een voorbeeld.
 • Klik linksonder op de foto op het icoon met het pijltje.
 • De foto is nu beeldvullend. Beweeg door de foto door de linkermuisknop ingedrukt te houden en daarna met de muis naar links, rechts, boven of beneden te bewegen. Op die manier navigeert u door de hele foto. Laat tussentijds de muisknop rustig los.
 • Druk op de Esc-toets op het toetsenbord om de beeldvullende foto te sluiten.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.