Menu Zoek

Wat is sim-only eigenlijk?

sim only

De mobiele-telefoonwereld is een jungle. Probeer je weg maar eens te vinden in de wirwar van aanbiedingen en stunts. Eén ding is zeker: sim-only abonnementen zijn het voordeligst.

De kleine kaarten die het mogelijk maken om te bellen en te internetten met een mobiele telefoon, worden simkaarten genoemd. Smartphones worden vaak aangeschaft met een abonnement dat op een simkaart staat. Maandelijks wordt er dan betaald voor de telefoon én het abonnement. Maar bij sim-only schaft u eenvoudigweg alleen een simkaart aan, dus zonder een telefoon. De telefoon koopt u bijvoorbeeld los of hebt u gekregen van iemand.

Sim-only-kaarten zijn er met abonnement en met een prepaid-tegoed. Wie een abonnement afsluit, ook wel bundel genoemd, weet vooraf hoeveel belminuten, sms'jes en MB's hij per maand mag verbruiken tegen een vaste prijs. Prepaid houdt in dat er voor een bepaald bedrag aan belminuten, sms'jes en MB's ingekocht wordt. Zijn die opgemaakt dan koopt u opnieuw in.

Wie een telefoon koopt en vervolgens een sim-only-abonnement neemt, is goedkoper uit dan wie kiest voor een abonnement met telefoon. En sim-only geeft meer mogelijkheden. Een provider als Ziggo bijvoorbeeld heeft voordelige sim-only-abonnementen voor Ziggo-klanten. Tegenwoordig is overstappen van abonnement en/of provider een makkie. Dus ook als u een abonnement met toestel hebt aangeschaft kunt u, na afloop van het bestaande contract, overschakelen naar sim-only.

Wie kiest voor een sim-only-abonnement heeft een smartphone nodig die simlockvrij is. Dat laatste betekent dat alle simkaarten te gebruiken zijn met het toestel. Let daar dus op bij de aanschaf van een nieuw toestel. In abonnementen met telefoon zit vaak een simlock op het toestel. Na een bepaalde periode, doorgaans een jaar, maakt elke provider de smartphone kosteloos simlockvrij. Op uw eigen verzoek weliswaar. Neem hiervoor contact op met uw provider.

Een betrouwbare en overzichtelijk plek om abonnementen met elkaar te vergelijken is bellen.com. U vindt er informatie over allerlei abonnementsvormen, en ook specifiek over sim-only.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.