Menu Zoek

Weergave Lint in Word

word lint weergave

Neemt het lint in Word te veel plek in? Kies zelf de weergave van de balk: alle functies zichtbaar, alleen de tabbladen zichtbaar of alles weg.

Wie in Word werkt, ziet bovenin het lint met daarin allemaal opties. Rechtsboven staat uw naam. Helemaal rechts staat een pijltje dat naar beneden wijst. Als u hierop klikt, opent u een klein venster. U kunt daarmee het lint aanpassen. Er staan drie opties in:

 1. Modus volledig scherm
  Hiermee ziet u tijdelijk geen onderdelen van het lint. Klik boven aan het scherm om het lint weer zichtbaar te maken.

 2. Alleen tabbladen weergeven
  Met deze optie staan alleen de namen van de tabbladen op het lint. Klik op een tabblad om de onderliggende mogelijkheden te tonen. Door een tabblad te openen, ziet u helemaal rechts van het lint ook het pijltje naar beneden weer staan. Dan bent u terug bij de weergaveopties voor het lint.

 3. Lint altijd weergeven
  De standaardinstelling waarbij u alle onderdelen van het lint ziet.


  Lint weergave aanpassen

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.