Menu Zoek

Wie mag naar de voedselbank?

voedselbank x250

Is er vaak aan het eind van uw geld een stukje maand over? Bereken of u (of een bekende) een pakket mag ophalen bij de voedselbank.

De voedselbank is er voor mensen die niet rond kunnen komen. Wie (tijdelijk) te weinig geld heeft voor genoeg eten, kan elke week een pakket met voedsel ophalen. Er zijn door heel het land 171 voedselbanken en ruim 500 plekken om het eten af te halen. In een voedselpakket zit niet genoeg eten voor een hele week. Het is bedoeld als aanvulling op de boodschappen.

Niet iedereen mag eten ophalen bij een voedselbank. De voedselbank kijkt naar de inkomsten en uitgaven van de aanvrager. Daarbij is belangrijk hoeveel geld er overblijft voor eten en kleding nadat alle vaste kosten betaald zijn. Bereken met de rekenhulp of u (of iemand in uw omgeving) bij een voedselbank terecht kan.

  • Ga naar de rekenhulp van Voedselbank Nederland.
  • Vul bij vraag 1 in met hoeveel mensen u op hetzelfde adres woont. Bent u bijvoorbeeld alleenstaand? Klik op het vakje achter de vraag en typ ‘1’.
  • Vul bij vraag 2 in hoeveel inkomsten uw huishouden in totaal per maand op de bankrekening krijgt. Ontvangt u bijvoorbeeld 730 euro AOW per maand en geen pensioen? Klik dan op het rondje voor € 600 - € 900.
  • Klik achter vraag 3 op het vakje en typ hoeveel andere inkomsten uw huishouden elke maand nog krijgt. Bijvoorbeeld 100 euro zorgtoeslag.
  • Vul bij vraag 4 in hoeveel vaste kosten uw huishouden in totaal per maand heeft. Bij de vraag staat genoemd wat onder vaste kosten valt.
  • Typ achter vraag 5 hoeveel andere kosten uw huishouden nog maakt. Bijvoorbeeld nog 60 euro voor internet en televisie en telefoonkosten.
  • Lees de uitleg bij vraag 6. En zet een vinkje bij Ja, mee eens.

Een berekening komt in beeld met een conclusie. Die conclusie is niet honderd procent zeker. Wilt u meer informatie of wilt u voedselpakketten aanvragen? Bel of mail naar de voedselbank bij u in de buurt. Zij helpen u verder en starten de intakeprocedure.

Zoek zo op waar de dichtstbijzijnde voedselbank is:

  • Ga naar de site Voedselbank in de buurt.
  • Vul bij ‘Postcode’ uw postcode in.
  • Klik/tik op Zoek of druk op de Enter-toets.

Met rode pinnetjes staan de afhaalpunten aangegeven op de kaart. Het adres en telefoonnummer van een locatie staan links van of onder de kaart.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.