Menu Zoek

Wifi-wachtwoord delen

delen Deel een wifi-wachtwoord snel via een QR-code of de instellingen van de telefoon. Het wachtwoord opzoeken en doorvertellen hoeft dan niet.

Vrienden over de vloer die de wifi-verbinding willen gebruiken? Of op vakantie en geen zin om op meerdere toestellen dat lange wifi-wachtwoord te typen? Deel dan het wifi-wachtwoord via de telefoon of tablet. Het andere toestel maakt verbinding met het wifi-netwerk, zonder dat iemand het wachtwoord hoeft in te voeren.

Deel het wifi-wachwoord eenvoudig met een andere smartphone of tablet met Android 13 en hoger. Dat gaat via een QR-code.

 • Veeg van boven naar beneden over het scherm.
 • De 'Snelle instellingen' openen. Veeg nog een keer naar beneden.
 • Alle snelle instellingen verschijnen. Druk langere tijd op 'Wifi' Wifi op Samsung-toestellen of 'Internet' op andere Android-toestellen.
 • Tik op de wifi-verbinding. De instellingen openen.
 • Tik op het tandwieltje achter de verbonden wifi-verbinding.
 • Tik linksonder bij Samsung-toestellen op QR-code QR-code en op andere Android-toestellen op Delen Delen.
 • Laat het bezoek de QR-code scannen met de eigen smartphone of tablet.

Android-toestellen maken meteen verbinding met het wifi-netwerk. Op de iPhone/iPad moet men eerst tikken op Maak verbinding met netwerk [naam netwerk] > Verbind.

Het wifi-wachtwoord delen kan ook met de iPhone/iPad. Beide gebruikers moeten dan wel beschikken over een iPhone/iPad.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.