Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Wifi-wachtwoord delen via QR-code

wifi_qr code_x250

Familie of vrienden de code van het wifi-netwerk geven, kan met al die cijfers en letters lang duren. Produceer met de smartphone een QR-code om het makkelijker te maken.

Smartphones met Android 10 of hoger kunnen een QR-code maken van het wifi-wachtwoord. Zo hoeft degene die de internetverbinding wil gebruiken, niet de hele code over te typen. Hij of zij hoeft alleen nog de QR-code te scannen.

Maak als volgt een QR-code van het wifi-wachtwoord. Onderstaande stappen zijn gebaseerd op een Samsung-smartphone met Android 11.

 • Open de app Instellingen.
 • Tik op Verbindingen > Wi-Fi.
 • Tik achter het netwerk waarmee het toestel verbonden is op het pictogram van een tandwiel.

  Qr-code van wifi-wachtwoord maken

 • Tik onderaan op QR-code.
 • De QR-code verschijnt in beeld. Laat degene die het netwerk wil gebruiken de code scannen met zijn smartphone.

Op nieuwere apparaten kan eigenlijk elke camera QR-codes lezen. U hoeft alleen de camera te openen en op de code te richten. Lees meer over het scannen van QR-codes in de tip ‘QR-code scannen'.

Wilt u het netwerken voor grotere groepen beschikbaar maken, dan kan het handig zijn de code te printen. Tik onderin op Delen en stuur de code bijvoorbeeld via e-mail naar uzelf, zodat u hem vanaf de computer kunt printen. Of tik op Opslaan als afbeelding en print (draadloos) vanaf uw mobiele apparaat.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.