Menu Zoek

YouTube-video’s later bekijken

Videos op YouTube later bekijken

Geen tijd om die ene leuke video op YouTube meteen te kijken? Sla hem dan op in uw account om op een handiger tijdstip het filmpje snel terug te vinden.

Later bekijken

Om video's te bewaren voor een later moment, moet u ingelogd zijn met een Google-account. Binnen uw account zijn er afspeellijsten. Een ervan heet 'Later bekijken'. Daar zet u alle video's bij die u tegenkomt en later wilt afspelen. Er zijn twee manieren om een video op te slaan. Namelijk vanuit het scherm waar de video afspeelt en vanuit een overzichtspagina waarop de video's allemaal staan 'aangekondigd'.

Geopende video opslaan

  • Open de site www.youtube.nl of de app van YouTube.
  • Ga naar een video die u later wilt bekijken.
  • Klik/tik onder de video op Opslaan.
  • Klik op Inloggen, log in en klik nogmaals op Opslaan. Bent u al ingelogd, sla deze stap dan over.
  • Klik/tik op Later bekijken.
  • Tik in de app nog op Gereed.

De video staat bij de afspeellijst 'Later bekijken'.

Video opslaan vanuit overzichtspagina (site)

Hebt u een video gezocht, of komt u hem toevallig tegen? Dan staat de video op een pagina met meerdere video's. Ook vanuit zo'n overzicht voegt u een video toe aan de afspeellijst 'Later bekijken'.

  • Ga met de muisaanwijzer over de video.
  • Klik rechtsboven op het pictogram van het klokje:

Video later bekijken op YouTube

  • Klik op Inloggen, log in en klik nog een keer op het klokje. Bent u al ingelogd, sla dan deze stap over.

De video staat bij de afspeellijst 'Later bekijken'.

Video opslaan vanuit overzichtspagina (app)

Hebt u een video gezocht, of komt u hem toevallig tegen? Dan staat de video op een pagina met meerdere video's. Ook vanuit zo'n overzicht voegt u een video toe aan de afspeellijst 'Later bekijken'.

  • Tik onder de video op de drie puntjes.
  • Tik op Opslaan in 'Later bekijken'.

Afspeellijst openen (site)

Nu er video's in de afspeellijst staan, zijn ze altijd makkelijk terug te vinden. Open zo de afspeellijst:

  • Zorg dat u bent ingelogd op YouTube.
    • Staat er rechtsboven een knop 'Inloggen', dan bent u nog niet ingelogd. Klik op Inloggen.
    • Log in met uw accountgegevens.
  • Klik links op Later bekijken.
  • Ziet u dit niet staan? Klik dan eerst op de knop met de drie streepjes linksboven.
  • Er opent een overzicht met opgeslagen video's. Klik op de video die u wilt bekijken.

Afspeellijst openen (app)

Nu er video's in de afspeellijst staan, zijn ze altijd makkelijk terug te vinden. Open zo de afspeellijst:

  • Tik in de app op Bibliotheek.
  • Tik op Later bekijken.
  • Tik op de video die u wilt zien.

Video verwijderen uit afspeellijst

Hebt u de video bekeken? Hij kan dan uit de afspeellijst 'Later bekijken' verdwijnen. Doe dit alleen als u de video verder niet meer wilt zien.

  • Ga naar het overzicht met de opgeslagen video's.
  • Klik/tik rechts van de video op de knop met de drie puntjes.
  • Klik/tik op Verwijderen uit Later bekijken.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.