Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Belfuncties van een iPhone

De belfuncties van een iPhone

Bel op een iPhone met meerdere mensen tegelijk, wissel tussen gesprekken of stuur een bericht dat u even niet kunt bellen.

Bellen blijft leuk. Gezellig even lang bijkletsen of juist snel even een afspraak maken. Gewoon met één persoon of met meerdere mensen tegelijk. Maar een telefoontje komt niet altijd even gelegen. Wijs dan de oproep af en stuur een sms met de melding dat u later terugbelt of stuur een herinnering naar uzelf. Het is ook mogelijk om iemand tijdens het bellen tijdelijk in de wacht te zetten.

Een oproep beantwoorden op een iPhone is eenvoudig.

  • Is de telefoon ontgrendeld? Tik dan op Neem op en sleep het schuifje naar rechts.
  • Is de telefoon niet ontgrendeld? Tik dan op het groene telefoontje.

Het is uiteraard mogelijk om zelf iemand te bellen. Dit werkt zo:

  • Tik op de app Telefoon.
  • Tik op Contacten en daarna op de persoon die u wilt bellen.
  • Tik op Bel.

Iemand bellen die niet in de contacten staat?

  • Tik op de app Telefoon.
  • Tik op Toetsen
  • Toets het volledige nummer in.
  • Tik eventueel op het pijltje naar links met het kruisje als u een fout maakt.
  • Tik op het groene telefoonicoontje.

Met meerdere mensen tegelijk bellen is mogelijk. Doe dit zo:

  • Bel de eerste persoon op of beantwoord de oproep.
  • Tik op Voeg toe.
  • Tik op de naam van de tweede beller.
  • Tik eventueel nog op zijn of haar telefoonnummer.
  • De telefoon gaat over. Tik als de persoon opneemt op Voeg samen.

Meerdere mensen tegelijk videobellen? Dat kan alleen via FaceTime. Helaas moeten alle bellers hiervoor wel een iPhone hebben. Onhandig wanneer er ook Android-gebruikers in de belgroep zitten. In dat geval is videobellen via WhatsApp ook een optie.

Soms wordt u tijdens een telefoongesprek door iemand anders gebeld. Neem dit telefoontje aan wanneer het belangrijk is. De ander wordt dan even in de wacht gezet. Doe dit zo:

  • Tik wanneer u tijdens het bellen een nieuwe oproep krijgt op In wacht en neem op.
  • De andere persoon hoort u niet meer. Terug naar deze beller? Beëindig het gesprek dat u voert of tik op Wisselen om het eerdere gesprek te hervatten.

Iemand laten weten dat u geen tijd of gelegenheid hebt om te praten? Annuleer de beloproep en stuur direct een bericht dat u even niet kunt opnemen.

  • Tik op Bericht.
  • Meerdere opties verschijnen. Tik op Kan ik later bellen? als u een andere keer contact wilt opnemen. Het is ook mogelijk om een eigen standaardbericht in te stellen.
  • De beller krijgt de voicemail en ontvangt het sms-bericht.

Geen tijd om op te nemen? Wijs het belletje af en stel een herinnering in dat u degene terug moet bellen. Dit werkt zo:

  • Tik op Herinnering.
  • Er zijn twee keuzes. Kies Over 1 uur om een uur later een herinneringsmelding te krijgen of tik op Als ik vertrek en ontvang een melding wanneer u de deur uitgaat (dit kan alleen wanneer uw locatie op de telefoon aan staat).
  • De melding staat in de app Herinneringen. Na een uur of bij vertrek verschijnt op het scherm de melding om terug te bellen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.