Menu Zoek

Betalen met AfterPay

Achteraf betalen met AfterPayAfterPay is een betaaldienst waarmee klanten na ontvangst van het product kunnen betalen. Hoe werkt het en wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Veel webshops accepteren tegenwoordig AfterPay als betaalmethode. Klanten hoeven een bestelling dan pas achteraf te betalen. Ze kunnen eerst onderzoeken of de aankoop bevalt. Wie het product terugstuurt, betaalt niks. AfterPay is een tussenpartij. Consumenten betalen de openstaande factuur aan AfterPay, waarna de betaaldienst het bedrag aan de webwinkel uitkeert.

Niet alle webwinkels accepteren AfterPay als betaalmethode. Coolblue, Amazon.nl en Bol.com ondersteunen het bijvoorbeeld niet. Allerlei andere bekende online verkoopadressen zijn wel bij AfterPay aangesloten. Denk aan Fonq, Decathlon, Intertoys, Blokker, Xenos, Praxis, Pets Place en Lucardi. Verder ondersteunen opvallend veel kledingwinkels deze betaaldienst, waaronder The Sting, Scapino, WE, Shoeby en Zeeman.

Afrekenen met AfterPay is simpel. Voeg de beoogde producten aan het winkelmandje toe en kies tijdens het bestelproces AfterPay als betaalmethode. Consumenten vullen hun persoonlijke gegevens in en ronden de bestelling af. Sommige webwinkels brengen wel extra kosten voor AfterPay in rekening. Zo voegt Intertoys een bedrag van 1,85 euro aan de factuur toe.

AfterPay moet de bestelling altijd eerst goedkeuren. Mensen die in de schuldsanering zitten of onder bewind staan, kunnen meestal niet achteraf betalen. En wie voor het eerst via AfterPay betaalt, kan nog geen hoge bedragen afrekenen. AfterPay keurt ruim negentig procent van alle aanvragen goed.

Als de bestelde producten op het woonadres zijn afgeleverd, ontvangt de klant na enkele dagen een AfterPay-factuur. Dat gebeurt per e-mail. Consumenten krijgen veertien dagen de tijd om het gevraagde bedrag over te maken. Een voordeel is dat retouren dan meestal al door de webwinkel zijn verwerkt. Mensen betalen dus alleen goederen die ze definitief kopen.

Het afrekenen van een AfterPay-factuur kan via een iDEAL-transactie of handmatige bankoverschrijving. In dat laatste geval dient de klant een AfterPay-kenmerk op te geven. In de factuur staat precies hoe de betaling werkt.

Factuur van AfterPay

AfterPay heeft een app voor Android en iOS (iPhone en iPad). Klanten vragen met deze app betaaloverzichten op en rekenen rechtstreeks facturen af. Verder herinnert de AfterPay-app klanten wanneer de betaaltermijn bijna is verstreken. Er verschijnt dan op het toestel een melding.

De meeste mensen kennen die misleidende nepmails van banken inmiddels wel. Fraudeurs misbruiken ook de naam van AfterPay voor hun valse e-mails en sms’jes. In zo’n bericht staat bijvoorbeeld dat iemand via uw AfterPay-account een product heeft besteld. Via een link zou u deze bestelling dan ongedaan kunnen maken. Trap daar niet in en klik nooit op een dergelijke link. Vertrouwt u een e-mail of sms-bericht niet? Neem dan contact op met de klantendienst van AfterPay.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.